Omar Elabdellaoui'nin son durumu nasıl?

2020'nin son dakikalarında Omar'ın elinde havai fişek patladı.
2020'nin son dakikalarında Omar'ın elinde havai fişek patladı.

Yılbaşı gecesi çocuklarıyla eğlenirken havai fişek nedeniyle yaralanan ve hastaneye kaldırılan Omar Elabdellaoui ile ilgili doktoru açıklama yaptı. Prof. Dr. Vedat Kaya, Omar'ın bir gözündeki yaralanmanın ağır olduğunu söyledi.

Kötü haber bu kez 2020'nin son saatlerinde Omar Elabdellaoui'den geldi. Fas asıllı Norveçli futbolcu, çocuklarıyla eğlenmek için kurduğu havai fişek sistemi nedeniyle yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Havai fişeğin Omar'ın elinde patladığı öğrenildi.

Doktorundan açıklama var

Galatasaraylı futbolcunun sağlık durumuyla ilgili son açıklama doktoru Prof. Dr. Vedat Kaya'dan geldi. Vedat Kaya, Omar'ın bir gözündeki hasarın diğerine göre daha büyük olduğunu, yeniden bir işlem gerekebileceğini söyledi.

  • Prof. Dr. Vedat Kaya: "Bir gözde daha fazla olmak üzere 2 gözde de yaralanma söz konusuydu. Şu anki durumu düne göre oldukça iyi... Şu an medikal tedavisi devam ediyor. Yeniden bir müdahale gerekebilir. Değerlendirme sonucunda planlamayı düşünüyoruz. Oluşan termal kimyasal bir etki var. Ne olacağına dair takiplerimizi bakıyoruz. Bütün tetkiklerini yaptık. Göreceli olarak bir gözü, diğerine göre daha hasarlı. Görme yetisi var ama ileriki gidişatla ilgili ne olur söylemek bağlayıcı olur. Basit bir parça leke yüzünden görme çok değişebilir. Bunlarla ilgili bir şey söylemek istemiyorum. Genel bir çerçeve çizmek istedim. Bir temizleme işlemi yaptık. Bu bile bir gün içinde çok fark yarattı. Restorasyon diyebileceğimiz işlemi de adım adım planlıyoruz. Türkiye'de ekipman olarak en iyi ekipmana sahip hastanedeyiz. Bu tür olaylara daha önce de müdahale ettik. Kök hücre laboratuvarımız var. Dünya ortalamasının üzerinde bir tedavi olacak. Bunu yapacağız."