Ömer Üründül'den Fenerbahçe'ye sürpriz forvet önerisi

Ömer Üründül Fenerbahçe
Ömer Üründül Fenerbahçe

"Ben olsam düşünmeden alırım" dedi, sosyal medya yıkıldı...

Türk futbolunun fenomen yorumcularından Ömer Üründül, forvet arayışını sürdüren Fenerbahçe’ye sürpriz bir isim önerdi.

Finansal Fair Play kurallarına takılan sarı lacivertli ekibe, Sabah Gazetesi'ndeki köşesinden tavsiyelerde bulunan Ömer Üründül, doğru ismin Mehmet Batdal olduğunu savundu.

Deneyimli spor yorumcusu, "Fenerahçe, FFP nedeniyle yabancı santrfor alamıyorsa çözüm uzakta değil. Ben olsam, taraftar ve medya baskısını düşünmeden Mehmet Batdal'ı transfer ederdim" dedi.

Kısa süre içerisinde sosyal medyada gündem olan o yazının tamamı şu şekilde…
Fenerbahçe, FFP nedeniyle yabancı santrfor alamıyorsa çözüm uzakta değil. Ben olsam, taraftar ve medya baskısını düşünmeden Mehmet’i transfer ederdim.

  

  
Aykut Kocaman, geçtiğimiz hafta içi bir beyanat verdi: "Van Persie ve Fernandao'nun durumları ortada. Mutlaka bir santrfora ihtiyacımız var. Ama FFP'ye takılıyor. Hala Valbuena'nun durumunu bile halledemedik."

  


 İşte bu gerçekçi bir açıklamaydı. Ama aynı Kocaman'ın daha sonra demecini okudum: "Bizi hedefe Van Persie taşıyacak." Kocaman, Van Persie'ye moral veren açıklamaları göreve gelirgelmez de yapmıştı. Sonra geçen hafta diğerini ve gerçeğini yaptı. Herhalde yönetimden bir uyarı geldi ki, tekrardan 'Hedefe Van Persie taşıyacak' beyanatı ortayı çıktı.

  


 F.Bahçe'de Valbuena, Dirar ve Mehmet Ekici'nin ofansif girişimlerine etkinlik getirmek için fiziki açıdan güçlü, hareketli, adam eksiltebilen ve sırtı karşı kaleye dönük oynayabilen bir santrfor şart. Valbuena neden geçen sene başarılı bir performans çizdi? Çünkü Lyon'un hem oturmuş bir saha içi düzeni vardı hem de Lacazette gibi bir santrforu. F.Bahçe'de ise oturmuş bir oyun modeli yok. Zaten orta sahasında pas trafiğini yönlendirecek tipte oyuncusu da yok. Bir de santrfor sorununu eklersek Valbuena ve Dirar'dan yüksek verim almak mümkün olmaz. 

  
Van Persie çok önemli bir yıldız ama 3 senedir sürekli fiziki düşüş gösteren ve çok az maç oynayan bu yaştaki bir futbolcunun devamlılık sağlayacağına kesinlikle güvenemezsiniz!

  


 Oyuncu satamadığına göre F.Bahçe'nin iyi bir yabancı transferi yapmayacağı belli. Ama futbolda çareler tükenmez. Yönetimin yerinde olsam taraftar ve medya tepkisini düşünmem, kompleks yapmam, Başkan Göksel Gümüşdağ'dan Mehmet Batdal'ı isterim. 

  


  
Bu görüşümü eleştirenler çıkacaktır. Ama unutulmamalı ki, Mehmet Batdal, ligin ilk yarısında havadan ve yerden sırtı karşı kaleye dönük, istasyon görevi yaparak ofansif orta saha Mossoro ve kanat forveti Visca ile Cengiz'e müthiş bir katkı sağladı. Üstelik goller de attı. 

  


  
Mehmet'in oynadığı bölümde Başakşehir ligi lider götürdü. Transferde yıldız bir isim getirmek önemli. Ancak isim her zaman çare olmuyor. Ben daha çok isme değil, futbolcunun takıma yaptığı katkıya bakarım…
Kısa süre içerisinde sosyal medyada gündem olan o yazının tamamı şu şekilde… Fenerbahçe, FFP nedeniyle yabancı santrfor alamıyorsa çözüm uzakta değil. Ben olsam, taraftar ve medya baskısını düşünmeden Mehmet’i transfer ederdim. Aykut Kocaman, geçtiğimiz hafta içi bir beyanat verdi: "Van Persie ve Fernandao'nun durumları ortada. Mutlaka bir santrfora ihtiyacımız var. Ama FFP'ye takılıyor. Hala Valbuena'nun durumunu bile halledemedik." İşte bu gerçekçi bir açıklamaydı. Ama aynı Kocaman'ın daha sonra demecini okudum: "Bizi hedefe Van Persie taşıyacak." Kocaman, Van Persie'ye moral veren açıklamaları göreve gelirgelmez de yapmıştı. Sonra geçen hafta diğerini ve gerçeğini yaptı. Herhalde yönetimden bir uyarı geldi ki, tekrardan 'Hedefe Van Persie taşıyacak' beyanatı ortayı çıktı. F.Bahçe'de Valbuena, Dirar ve Mehmet Ekici'nin ofansif girişimlerine etkinlik getirmek için fiziki açıdan güçlü, hareketli, adam eksiltebilen ve sırtı karşı kaleye dönük oynayabilen bir santrfor şart. Valbuena neden geçen sene başarılı bir performans çizdi? Çünkü Lyon'un hem oturmuş bir saha içi düzeni vardı hem de Lacazette gibi bir santrforu. F.Bahçe'de ise oturmuş bir oyun modeli yok. Zaten orta sahasında pas trafiğini yönlendirecek tipte oyuncusu da yok. Bir de santrfor sorununu eklersek Valbuena ve Dirar'dan yüksek verim almak mümkün olmaz. Van Persie çok önemli bir yıldız ama 3 senedir sürekli fiziki düşüş gösteren ve çok az maç oynayan bu yaştaki bir futbolcunun devamlılık sağlayacağına kesinlikle güvenemezsiniz! Oyuncu satamadığına göre F.Bahçe'nin iyi bir yabancı transferi yapmayacağı belli. Ama futbolda çareler tükenmez. Yönetimin yerinde olsam taraftar ve medya tepkisini düşünmem, kompleks yapmam, Başkan Göksel Gümüşdağ'dan Mehmet Batdal'ı isterim. Bu görüşümü eleştirenler çıkacaktır. Ama unutulmamalı ki, Mehmet Batdal, ligin ilk yarısında havadan ve yerden sırtı karşı kaleye dönük, istasyon görevi yaparak ofansif orta saha Mossoro ve kanat forveti Visca ile Cengiz'e müthiş bir katkı sağladı. Üstelik goller de attı. Mehmet'in oynadığı bölümde Başakşehir ligi lider götürdü. Transferde yıldız bir isim getirmek önemli. Ancak isim her zaman çare olmuyor. Ben daha çok isme değil, futbolcunun takıma yaptığı katkıya bakarım…