Önce Abramovich'in ülkeye girişi yasaklandı, şimdi de Chelsea satılıyor

Chelsea'nin satılacağı iddia edildi
Chelsea'nin satılacağı iddia edildi

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesinin yankıları sürüyor. İngiltere Premier Lig ekibi Chelsea'nin Rus sahibi Roman Abramovich'in İngiltere'ye girişi yasaklanmıştı. Son iddia ise, Chelsea'nin satışa çıkarılacağı yönünde.

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının spor dünyasını da etkilerken, birçok ülke yaptırım kararı aldı. Bu doğrultuda Chelsea'nin Rus sahibi Abramovich'in İngiltere'ye girişi yasaklandı. Şimdi ise Chelsea'nin satılması gündemde.

Talipler, kararın netleşmesini bekliyor

Bloomberg'e konuşan ve ismi açıklanmayan bir yönetici, kulüp satışı için araştırma yapıldığını bildirdi. Kulüp, olası satış için inceleme başlattı.

Britanya Dışişleri Bakanı Liz Truss, Roman Abramovich'in ülkeye girişine onay vermedi. Britanya İşçi Partisi üyesi Chris Bryant, Abramovich'in İngiltere'de kulüp sahibi olmaması gerektiğini söyledi.

KPMG'ye göre Chelsea'nin şu anki değeri yaklaşık olarak 2.1 milyar Dolar. Kulüp satılırsa, Avrupa'da satılan en pahalı kulüplerden biri olarak tarihe geçecek.

Kulüp talipleri, Chelsea'nin olası satışı için Birleşik Krallık'ın kararlarını bekliyor.

Aynı habere göre Amerikalı yatırımcılar Chelsea'nin satılmasını beklerken, Formula 1 takımlarından McLaren Racing'in ortaklarından MSP Sports Capital da Chelsea için şartlarını zorlayacak. MSP Sports Capital CEO'su Jeff Moorad, Chelsea için, "Global doğru markalardan bir tanesi" yorumunda bulundu.

Roman Abramovich kimdir? Serveti ne kadar?

55 yaşındaki Roman Abramovich'in 13 milyar Dolar'lık serveti var. Rus milyarder 2003 yılında Chelsea'yi satın aldı. İngiliz ekibinin Rus milyarderine geçmesinin ardından Chelsea 2 Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi, Dünya Kulüpler Kupası ve Premier Lig şampiyonlukları yaşadı.