Onun adı Emre Mor

A Milli Takım formasını ilk kez Karadağ ile yapılan özel maçta giyen Emre Mor, transfer döneminin en flaş ismi olacak gibi…

A Milli Futbol Takımımızın, Karadağ ile oynadığı özel maçta ilk kez ay-yıldızlı formayı giyen Emre Mor, transfer gündeminin bir numaralı ismi haline geldi. Danimarka'nın Nordsjælland takımında forma giyen 18 yaşındaki yeteneğin, geleceğine nasıl yön vereceği ise merak konusu… Gurbetçi futbolcunun futbol serüvenini yakından öğrenelim.
Danimarka doğumlu
Emre Mor, 24 Temmuz 1997'de Kopenhag'ın Brønshøj Bölgesi'nde dünyaya geldi.
Danimarka doğumlu Emre Mor, 24 Temmuz 1997'de Kopenhag'ın Brønshøj Bölgesi'nde dünyaya geldi.
1,68 boyunda
Ailesiyle birlikte Danimarka'da yaşayan Emre Mor 1,68 boyunda.
1,68 boyunda Ailesiyle birlikte Danimarka'da yaşayan Emre Mor 1,68 boyunda.
Sol ayağı etkili
Forvet ve sağ kanatta görev alan Emre, sol ayağını ise son derece etkili kullanıyor.
Sol ayağı etkili Forvet ve sağ kanatta görev alan Emre, sol ayağını ise son derece etkili kullanıyor.
Futbola 2001’de başladı
Futbola 2001 yılında Brønshøj Boldklub kulübünün altyapısında başlayan Emre, 2006'da Lyngby BK'nın yolunu tuttu.
Futbola 2001’de başladı Futbola 2001 yılında Brønshøj Boldklub kulübünün altyapısında başlayan Emre, 2006'da Lyngby BK'nın yolunu tuttu.
St. Etienne idmanlarına çıktı
2013 yılının aralık ayında Emre, Fransız ekibi St. Etienne ile deneme antrenmanlarına çıktı. Ancak genç oyuncu, St. Etienne ile sözleşme imzalayamadı. Genç yetenek 2015'te ise FC Nordsjælland altyapısına transfer oldu.
St. Etienne idmanlarına çıktı 2013 yılının aralık ayında Emre, Fransız ekibi St. Etienne ile deneme antrenmanlarına çıktı. Ancak genç oyuncu, St. Etienne ile sözleşme imzalayamadı. Genç yetenek 2015'te ise FC Nordsjælland altyapısına transfer oldu.
Profesyonel sözleşme
Nordsjælland kulübünün teknik heyeti tarafından kısa sürede yeteneği keşfedilen Emre, 23 Kasım 2015'te A takıma geçti.
Profesyonel sözleşme Nordsjælland kulübünün teknik heyeti tarafından kısa sürede yeteneği keşfedilen Emre, 23 Kasım 2015'te A takıma geçti.
 973 dakika sahada kaldı
A Takım forması ile 13 maça çıkan Emre 2 gol atıp 2 de asist yaptı. Genç yetenek toplam 973 dakika sahada kaldı.
973 dakika sahada kaldı A Takım forması ile 13 maça çıkan Emre 2 gol atıp 2 de asist yaptı. Genç yetenek toplam 973 dakika sahada kaldı.
İlk sınavı Randers’a karşı
28 Kasım 2015 tarihinde oynanan FC Nordsjælland-Randers maçının 84. dakikasında oyuna giren Emre, profesyonel futbolculuk hayatına adım attı.
İlk sınavı Randers’a karşı 28 Kasım 2015 tarihinde oynanan FC Nordsjælland-Randers maçının 84. dakikasında oyuna giren Emre, profesyonel futbolculuk hayatına adım attı.
Önce Danimarka’yı tercih etti
Danimarka doğumlu futbolcu, 2013-2014 sezonunda Danimarka U-17 forması giydi. Burada 17 maçta 2 gol atan Emre, bir sene sonra U-18'e geçti. U-18 takımı ile 6 maçta 1 gol atan Emre, U-19'da ise 7 maçta 2 gol attı.
Önce Danimarka’yı tercih etti Danimarka doğumlu futbolcu, 2013-2014 sezonunda Danimarka U-17 forması giydi. Burada 17 maçta 2 gol atan Emre, bir sene sonra U-18'e geçti. U-18 takımı ile 6 maçta 1 gol atan Emre, U-19'da ise 7 maçta 2 gol attı.
Terim faktörü
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ve ekibinin yaptığı çalışmaların ardından Emre Mor, Türkiye U-21 takımına davet edildi.
Terim faktörü Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ve ekibinin yaptığı çalışmaların ardından Emre Mor, Türkiye U-21 takımına davet edildi.
Türkiye U-21’e davet edildi
Genç futbolcu Mart 2016'da ay-yıldızlı ekipten gelen teklifi kabul etti. Emre, Türkiye U-21 takımıyla yalnızca bir maça çıktı.
Türkiye U-21’e davet edildi Genç futbolcu Mart 2016'da ay-yıldızlı ekipten gelen teklifi kabul etti. Emre, Türkiye U-21 takımıyla yalnızca bir maça çıktı.
Tuncay Şanlı izledi
1 Mayıs 2016'da ise Fatih Terim'in isteği üzerine Tuncay Şanlı, Emre Mor'u izlemek için Danimarka'nın yolunu tutmuştu.
Tuncay Şanlı izledi 1 Mayıs 2016'da ise Fatih Terim'in isteği üzerine Tuncay Şanlı, Emre Mor'u izlemek için Danimarka'nın yolunu tutmuştu.
Aday kadroya çağırıldı
EURO 2016 öncesi kampa giren A Milli Takım'ın 31 kişilik kadrosuna Emre Mor da davet edildi.
Aday kadroya çağırıldı EURO 2016 öncesi kampa giren A Milli Takım'ın 31 kişilik kadrosuna Emre Mor da davet edildi.
A Milli Takım forması giydi
A Milli Takımın, 29 Mayıs 2016'da Antalya Arena'da Karadağ ile oynadığı maçta Emre Mor forma şansı buldu.
A Milli Takım forması giydi A Milli Takımın, 29 Mayıs 2016'da Antalya Arena'da Karadağ ile oynadığı maçta Emre Mor forma şansı buldu.
Volkan’ın yerine sahada
18 yaşındaki futbolcu maçın ikinci yarısında Volkan Şen'in yerine sahaya girdi.
Volkan’ın yerine sahada 18 yaşındaki futbolcu maçın ikinci yarısında Volkan Şen'in yerine sahaya girdi.
Tam not aldı
Genç futbolcunun ortaya koyduğu futbol, tam not aldı. Futbolseverler, gelecek adına Emre'nin çok faydalı olacağı yorumlarını yapmaya başladı.
Tam not aldı Genç futbolcunun ortaya koyduğu futbol, tam not aldı. Futbolseverler, gelecek adına Emre'nin çok faydalı olacağı yorumlarını yapmaya başladı.
Emre’den mutlusu yok
İlk kez A Takım forması giyen Emre “Milli takımda yer aldığım için çok mutlu ve gururluyum. Benim için çok büyük bir gündü. Belki de hayatımın en büyük günüydü. Burada etrafımda çok güzel inşalar var. Çok mutluyum. Kendi oyunuma odaklanan birisiyim, bunu yaptım ve takımıma yardım etmek için çaba harcadım" dedi.
Emre’den mutlusu yok İlk kez A Takım forması giyen Emre “Milli takımda yer aldığım için çok mutlu ve gururluyum. Benim için çok büyük bir gündü. Belki de hayatımın en büyük günüydü. Burada etrafımda çok güzel inşalar var. Çok mutluyum. Kendi oyunuma odaklanan birisiyim, bunu yaptım ve takımıma yardım etmek için çaba harcadım" dedi.
29 numaralı forma
Emre, FC Nordsjælland'ta olduğu gibi A Milli Takımda da 29 numaralı formayı tercih etti.
29 numaralı forma Emre, FC Nordsjælland'ta olduğu gibi A Milli Takımda da 29 numaralı formayı tercih etti.
Piyasa değeri 100 bin Euro
Beşiktaş ve Borussia Dortmund'un transfer listesinde olduğu ileri sürülen Emre'nin şu anki piyasa değeri 100 bin Euro.
Piyasa değeri 100 bin Euro Beşiktaş ve Borussia Dortmund'un transfer listesinde olduğu ileri sürülen Emre'nin şu anki piyasa değeri 100 bin Euro.