Orduspor tarihe karışmak üzere

Anadolunun köklü kulübü Ordu zor günlerden geçiyor
Anadolunun köklü kulübü Ordu zor günlerden geçiyor

Son yıllarda yaşadığı ekonomik sıkıntılar nedeniyle 5 yıl içinde büyük bir çöküş yaşayan ve bu sezon Bölgesel Amatör Lig'e düşen Orduspor, sezona eksi 12 puanla başlayacak. Borç ve hacizler sebebiyle zor günler yaşayan Orduspor'un elinde kalan tek mal varlığı olan takım otobüsü de haczedildi.

Türkiye'nin köklü kulüpleri arasında yer alan ve bünyesinden yetiştirdiği birçok önemli ismi Türk futboluna kazandıran Orduspor, 26 yıl aradan sonra 2011-2012 sezonunda Süper Lig'e çıkmıştı.

Hector Cuper'i takımın başına getirip iyi bir grafik çizen Orduspor, 2012-2013 sezonunda ise Süper Lig'e veda etti. O günden bu yana yaşanan ekonomik sıkıntının ardından bir türlü toparlanamayan ve her yıl bir lig düşen mor-beyazlı kulüp, BAL'a kadar geriledi.

12 puan silme cezası aldı

Amatör Lig'e düşünce tüm futbolcularını kaybeden ve toplama bir takım kuran Orduspor, yeni sezon öncesi büyük bir şok yaşadı. Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig'de mücadele ettiği dönemde transfer ettiği yerli ve yabancı futbolcuların paralarını ödeyemeyen mor-beyazlı kulübe 12 puan silme cezası verdi. Orduspor, bu ceza ile Bölgesel Amatör Lig'e eksi 12 puanla başlayacak.

Öte yandan borç ve hacizler sebebiyle zor günler yaşayan Orduspor'un elinde kalan tek mal varlığı olan takım otobüsü de haczedildi.