Orkun Kökçü'den 'LGBTİ' bandı açıklaması

Milli futbolcu Orkun Kökçü
Milli futbolcu Orkun Kökçü

Hollanda Futbol Federasyonu, bu hafta sonu maçlarda takım kaptanlarını LGBTİ temalı 'OneLove' bandı takması kararı aldı. Bu durumun ardından gözler Feyenoord'da kaptanı milli futbolcu Orkun Kökçü'ye çevrildi. 22 yaşındaki futbolcu, konuyla ilgili açıklama yaptı. Orkun Kökçü, LGBTİ pazubendi takacak mı? Detaylar haberimizde...

Hollanda Ligi Eredivisie ekiplerinden Ferenoord'da forma giyen Orkun Kökçü, yine LGBTİ açıklamalarıyla gündem oldu.

Hollanda Futbol Federasyonu, bu hafta sonu oynanacak maçlarda takım kaptanlarının LGBTİ temalı 'OneLove' bandı takmasını kararlaştırdı.

Takım kaptanları bu karar doğrultusunda sahaya LGBTİ temalı pazubent ile çıkacak.

Orkun Kökçü LGTBİ temalı pazubent takacak mı?

Hollanda Futbol Federasyonunun açıklamasının ardından gözler milli futbolcu Orkun Kökçü'ye çevrildi. 22 yaşındaki futbolcu, Hollanda ekibi Feyenoord'un kaptanlığını yapıyor.

  • Orkun Kökçü

Orkun Kökçü, konuyla ilgili açıklama yaptı ve söz konusu pazubendi takmayı bir kez daha reddetti.


Daha önce de reddetmişti

Orkun Kökçü, daha önce de LGBTİ temalı pazubendi takmayı reddetmiş ve şu açıklamayı yapmıştı:

  • "Herkesin istediğini veya hissettiğini yapmakta özgür olduğuna inanıyorum. Yapılacak bu hareketin önemini çok iyi biliyorum ancak dini inancım nedeniyle bunu yapacak doğru kişi olduğumu hissetmiyorum. Bu yüzden de bu kaptanlık bandını takarken rahat hissetmiyorum."
  • "Bazı insanların bu konuda benim hakkımda hayal kırıklığı yaşayabileceğini tahmin ediyorum. Niyetim kesinlikle bu değil. Sözlerimin bu duyguyu hemen ortadan kaldırmayacağını bilsem de umarım dini sebeplerle aldığım bu karara saygı gösterilir."

Burak Yılmaz, LGBTİ temalı pazubendi takacak mı?

Orkun Kökçü haricinde Hollanda'da takım kaptanlığı yapan bir Türk futbolcu daha var: Burak Yılmaz. Fortuna Sittard'da oynayan 37 yaşındaki futbolcu, henüz konuyla ilgili bir açıklama yapmadı. Burak Yılmaz'ın 'OneLove' temalı kaptanlık bandı takıp takmayacağı merak ediliyor.

  • Burak Yılmaz