Ortaçağ savaşları geri döndü

Sporun savaşa dönüştüğü bir şampiyona düşünün, insanlar Ortaçağ şövalyeleri gibi giyinip kuşanıp, arenaya iniyor ve özel kılıçlarıyla dövüşmeye başlıyor.

İçerisinde kan ve dövüşün olduğu etkinliğe spor denir mi bu durum uzun yıllardır tartışılıyor. Ancak içerisinde dövüşün olduğu sportif faaliyetler birçok insanın ilgisini çekiyor. Dünya Ortaçağ Savaşları Şampiyonası'nın 2016 etkinliği geçtiğimiz günlerde Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'da gerçekleştirildi. 35 ülkeden kadın ve erkek olmak üzere 700 şövalyenin katıldığı şampiyonayı Rusya kazandı.
İlk turnuvada Ukrayna’da yapıldı
Dünya Ortaçağ Savaşları Şampiyonası ilk olarak 2009 yılında Ukrayna'da başladı.
İlk turnuvada Ukrayna’da yapıldı Dünya Ortaçağ Savaşları Şampiyonası ilk olarak 2009 yılında Ukrayna'da başladı.
Her yıl yapılıyor
Her yıl düzenlenen şampiyonaya farklı ülkeler ev sahipliği yapıyor ve yaklaşık 35 ülke arenada ter döküyor.
Her yıl yapılıyor Her yıl düzenlenen şampiyonaya farklı ülkeler ev sahipliği yapıyor ve yaklaşık 35 ülke arenada ter döküyor.
Ciddi sakatlıklar yaşanabilir
Futbol ve buz hokeyi sporlarında olduğu gibi sporcuların ciddi sakatlıklar yaşayabileceği organizasyonda sağlık önlemleri üst düzeyde tutuluyor.
Ciddi sakatlıklar yaşanabilir Futbol ve buz hokeyi sporlarında olduğu gibi sporcuların ciddi sakatlıklar yaşayabileceği organizasyonda sağlık önlemleri üst düzeyde tutuluyor.
İlgi artıyor
Dünya Ortaçağ Savaşları Federasyonu, her yıl nisan ayında düzenlenen turnuvaya seyircilerin ilgisinin her geçen gün arttığını belirtiyor.
İlgi artıyor Dünya Ortaçağ Savaşları Federasyonu, her yıl nisan ayında düzenlenen turnuvaya seyircilerin ilgisinin her geçen gün arttığını belirtiyor.
Özel silahlar kullanılıyor
Takımlar en az 8, en fazla 50 kişiden oluşuyor. Özel olarak tasarlanan silahlarla dövüş gerçekleştiriliyor.
Özel silahlar kullanılıyor Takımlar en az 8, en fazla 50 kişiden oluşuyor. Özel olarak tasarlanan silahlarla dövüş gerçekleştiriliyor.
Sporseverler arenaya koşuyor
Ortaçağ arenalarına benzer alanlarda gerçekleşen turnuvayı çok sayıda seyirci de yakından takip ediyor.
Sporseverler arenaya koşuyor Ortaçağ arenalarına benzer alanlarda gerçekleşen turnuvayı çok sayıda seyirci de yakından takip ediyor.
12’den 35’ yükseldi
Özellikle Ukrayna'da düzenlenen ilk turnuvada tarihi mekanlar kullanılmış. 12 katılımcı ülkeyle başlayan organizasyonun 35'e yükselmesi ise sponsor firmaların iştahlarını kabartmaya başladı.
12’den 35’ yükseldi Özellikle Ukrayna'da düzenlenen ilk turnuvada tarihi mekanlar kullanılmış. 12 katılımcı ülkeyle başlayan organizasyonun 35'e yükselmesi ise sponsor firmaların iştahlarını kabartmaya başladı.