Otobüste konaklamak zorunda kaldılar!

Otobüste konaklamak zorunda kaldılar!​
Otobüste konaklamak zorunda kaldılar!​

Diyarbekirspor'a karşı aldıkları 10-1'lik mağlubiyet sonrasında Amatör Lig'e düşen Kayseri Erciyesspor hakkında acı bir gerçek ortaya çıktı. Bir zamanlar Türkiye'yi UEFA'da temsil eden köklü kulüp, maddi imkansızlıklar nedeniyle konaklama için yer bulamayınca geceyi takım otobüsün de geçirdiler.

Yıllarca Süper Lig’de mücadele eden, Türkiye Kupası final maçında Beşiktaş’a kaybeden, Türkiye’yi Avrupa kupalarında temsil eden Kayseri Erciyesspor, TFF 3. Lig 2. Grup’ta oynadığı son maçta Diyarbekirspor’a 10-1 mağlup olarak 9 hafta kala resmen amatör kümeye düştü.

OTELE PARALI YETMEDİ!

Kayseri Erciyesspor cephesinde Diyarbekispor'la deplasmanda oynadıklar maç öncesi ise bir dram yaşandığı ortaya çıktı. Konaklama olanakları olmayan kulüpte futbolcular ve teknik ekibin gece yola çıktıkları, 10 saatlik yolculuğun ardından maç saatini otobüste bekledikleri öğrenildi.

Bir dönem Süper Lig'de mücadele eden Kayseri ekibinin müzesinde bulunan kupalar.
Bir dönem Süper Lig'de mücadele eden Kayseri ekibinin müzesinde bulunan kupalar.

"BİZ TAKSİYİZ, KARŞIMIZDAKİLER TIR"

Dün alınan mağlubiyetin ardından amatör kümeye düşen Kayseri Erciyesspor Kulüp Yöneticisi Yaşar Çalışır da, çok üzgün olduklarını söyledi.

Kulüp yönetiminden Yaşar Çalışır, yaptığı açıklamalarla kulübün içinde bulunduğu zor durumu basına aktardı.
Kulüp yönetiminden Yaşar Çalışır, yaptığı açıklamalarla kulübün içinde bulunduğu zor durumu basına aktardı.

Başarılı olmak için ellerinden geleni yaptıklarını kaydeden Çalışır, yeniden yükselmek için çalışacaklarını belirtti. İçine düştükleri durumu, "Tabiri caizse, biz taksiyiz, karşımızdakiler tır. Tırla taksi çarpışsa ne kadar etkili olur" diyerek özetleyen Çalışır, şunları söyledi:

  • "Kulübümüzdeki futbolcuları isteyen kulüpler var. Şuan takımda oynayan futbolcular altyapıdan yetişen çocuklar. 7 yaşında kulübe gelmiş ve burada yetişmiş çocuklar. Çocukların geleceği parlak. Burada ağabey kardeş gibiyiz. BAL ligine düştükten sonra transfer yasağımız kalkıyor. O zamanda tekrardan 1’inci ve 2’inci lige çıkacak bir takım hedefliyoruz. Planımız o. Şuanda imkanlar doğrultusunda elimizden geleni yapıyoruz. Bizim futbolcular 15-16 yaşındalar. Karşımızdaki takımlar ise 25-26 yaşında. Maçta öne de geçsek, maçı çeviriyorlar. Bu şekilde gidiyoruz."