Oyuncularda koronavirüs çıktı, NBA maçları süresiz ertelendi

Arşiv
Arşiv

ABD'de koronavirüsle mücadele kapsamında NBA'deki bütün maçlar süresiz olarak ertelendi. Alınan kararda, bazı basketbolcularda koronavirüs çıkması etkili oldu. İddialara göre Rudy Gobert ve bazı Utah Jazz ve Oklahoma City Thunder oyuncularında koronavirüs tespit edildi.

ABD'de koronavirüsle mücadele amacıyla alınan önlemler kapsamında Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA) sezonun kalan tüm maçları süresiz ertelendi.

BBC Türkçe'nin haberine göre, NBA yönetimi bu kararı, Oklahoma City Thunder-Utah Jazz maçının, başlamasına kısa bir süre kala ertelenmesinin ardından açıkladı.

  • Yapılan açıklamada, Utah Jazz takımının oyuncularından birinin koronavirüs testinin pozitif çıktığı belirtildi.

Adı açıklanmayan oyuncunun salonda olmadığı da duyuruldu.

Öte yandan, ABD basını, virüsün tespit edildiği oyuncuların Utah Jazz'da forma giyen Fransız Rudy Gobert ve Kongolu Emmanuel Mudiay olduğunu paylaştı. Jazz ise sosyal medya hesabından söz konusu oyuncuların koronavirüsüne yakalandığını belirtmese de hasta olduklarını doğruladı.

  • Jazz ile son 10 gün içinde karşılaşan Cleveland Cavaliers, New York Knicks, Boston Celtics, Detroit Pistons ve Toronto Raptors takımlarının da kendilerini karantinaya aldığı iddia ediliyor.