Parc des Princes'de bomba paniği!

Parc des Princes PSG Bomba
Parc des Princes PSG Bomba

Fransa'da facianın eşiğinden dönüldü. Hafta sonu oynanan PSG – Bourdeaux maçından hemen önce stat çevresinde bomba bulunduğu ortaya çıktı. Olayla ilgili 5 kişi gözaltına alındı.

Fransız futbolu, 2015 yılında oynanan Fransa - Almanya maçından sonra bir kez daha terörün hedefi oldu.

Geçtiğimiz hafta sonu oynanan PSG – Bourdeaux maçında, facianın eşiğinden dönüldü. Fransız polisi, 4 gün önce oynanan karşılaşmaya dakikalar kala, el yapımı bir bombanın stat yakınlarında bulunduğunu açıkladı.

Yerel yetkililerce Daily Mail’a yapılan açıklamada, bomba bağlı cihazın benzin kaplı ve patlamaya hazır olduğu bilgilerine de yer verildi. Rue Chanez isimli bir mahalle sakinin ihbarıyla fark edilen bomba, 50 bin kişi kapasiteli Parc des Princes Stadı’nda maç başlamadan hemen önce imha edildi.

30 Eylül tarihinde oynanan karşılaşmayı 6-2 gibi farklı bir skorla ev sahibi Paris Saint Germain kazandı.
30 Eylül tarihinde oynanan karşılaşmayı 6-2 gibi farklı bir skorla ev sahibi Paris Saint Germain kazandı.

5 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Hayata geçirilemeyen söz konusu terör saldırısı hakkında 5 kişi gözaltına alındı.Radikal İslamcı gruplarla bağlantılı olan 1 kişinin tutukluluk süresinin uzatılması bekleniyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Fransa İçişleri Bakanı Gerard Collomb, bahsi geçen kişiyi uzun süredir takip ettiklerini ancak bir arkadaşının yardımıyla izini kaybettirdiğini söyledi.

Collomb, “Eğer birinin peşindeyseniz, mutlaka işler bulanık hale gelir. Polis takibine takılan bir kişinin, daima yardıma hazır bekleyen bir arkadaşı vardır” ifadelerini kullandı.

Gerard Collomb son olarak Fransa’daki terör tehdidinin hala üst seviyede olduğunun altını çizdi.

İKİ SENE ÖNCE BU KADAR UCUZ ATLATILMAMIŞTI

Dünya futbolunun iki devini karşı karşıya getiren Fransa – Almanya maçı, yine Stade de France'da oynanmıştı. Söz konusu maçın devam ettiği sırada, Paris'te çeşitli noktalarda canlı bomba saldırıları yaşanmış ve stat içerisinden de net bir şekilde duyulmuştu.

Patlama sonrası panikleyen tribünler, hep birlikte saha inmişti.
Patlama sonrası panikleyen tribünler, hep birlikte saha inmişti.

Meydana gelen saldırılarda yaklaşık 175 kişinin hayatını kaybederken, binlerce kişi de yaralanmıştı. Hatta öyle ki, sadece 100 kişi BataclanKonser Salonu'nda rastgele ateş açılmasıyla hayatını kaybetti.

Olaylardan sonra açıklama yapan Paris Savcılığı, katliamı 8 saldırganın gerçekleştirdiğini ve bunların 7'sinin intihar bombacısı olduğunu duyurmuştu.