Paris Saint Germain, Sanchez İçin 90 milyon avro vermeye hazır

Alexis Sanchez
Alexis Sanchez

Daha yeni Neymar’ı renklerine bağlayan PSG, Kylian Mbappe’yi de gündemine alırken Alexis Sanchez’i de yokluyor.

GZT DIŞ BASIN - Transfer dönemine damgasını vuran Fransız ekibi, Alexis Sanchez için İngiliz devi Manchester City ile çekişiyor. Diğer yandan Arsenal’in oyuncunun takımda kalması yönündeki direncini, yüklü miktarda bir teklifle kırmayı planlıyor.

Paris ekibi birkaç gün önce Brezilyalı yıldız için verdiği ücret ile futbol dünyasını şoke etti. Görünen tabloda kaynağı bitmeyen bu paranın, futbol dünyasını kasıp kavurmaya devam edeceği yönünde güçlü belirtiler bulunuyor. Finansın futbol dünyasına girişi ile başlayan çılgınca transferlerin gün geçtikçe artması bekleniyor.

City ile görüşmeler tıkanmış durumda

Hücum bölgesini Neymar ile güçlendiren Fransız ekibi, bir başka yıldız forveti daha kadrosuna katmak için çalışmalara başladı. Şimdiye kadar haftalık alacağı ücrette Arsenal’e kolaylık sağlayan Sanchez, maaşında arttırım istedi. Öte yandan Şililinin haftalık olarak City’den istediği ücret ise oldukça kulüp yönetimi tarafından fazla bulundu. Yıldız oyuncunun eski hocası Guardiola’nın, bu transferde istekli olmasına karşın görüşmeler bu noktada tıkanmış durumda.

PSG, Sanchez’e iki katını vermeye hazır

İngiliz kulübü ile görüşmelerin tıkandığı sırada devreye giren Fransız ekibi, yıldız oyuncuya City'den gelen teklifin iki katını vermeye hazır. Sanchez’i takımda kalmaya ikna edemeyen Arsenal ise yüksek bir teklif gelmesi halinde oyuncuyu satmayı düşünebilir. Şilili için girişimlerini yoğunlaştıran PSG, bu transferi 90 milyon avroya kapatmayı umuyor.

Fransız devi, bu transfer döneminde Barcelona’dan 222 milyon avroya Neymar’ı, Real Sociedad’dan 16 milyon avroya Yuri Berhiche’yi ve Juventus’tan bonservissiz Dani Alves’i renklerine bağladı.