Pekin Olimpiyatları'nda sporcular aç kaldı!

Pekin 2022
Pekin 2022

Bu yılki Pekin Kış Olimpiyatları sporculara sürekli olarak uygulanan karantina kuralları, yeme-içme ve barınma şartlarındaki sorunlar ve Çin'in yılın bu zamanında sahip olduğu ağır hava koşulları nedeniyle gündemde. Sosyal medya hesabından yaşadıklarını ağlayarak anlatan Belçikalı sporcu Kim Meylemans ise olimpiyat gündemine damgasını vurdu.

Uluslararası spor kamuoyu, Kış Olimpiyatları'na kilitlenmiş durumda. Çin'in başkenti Pekin'in ev sahipliğinde düzenlenen ve 4 Şubat'ta start veren Olimpiyatlar daha başlamadan tarihe geçti. Bunun sebebi de ABD, İngiltere, Avustralya, Kanada gibi birçok ülkenin peş peşe açıkladığı diplomatik boykot kararları. Hem boykot hem de Koronavirüs oyunlara damga vurunca dünyanın gözü bir kez daha Pekin'e çevrildi.

  • Pekin Kış Olimpiyatları'na giden ve oradaki koşulları gördükten sonra konuyla ilgili şikayetlerini sosyal medyaya taşıyan sporcular bir anda gündeme bomba gibi düştü.
Ağlayarak anlattı
Ağlayarak anlattı

Sporcular dünyayla paylaştıkları gönderilerde genel olarak kamplardaki barınma koşulları, verilen yemekler, izolasyon odaları ve çıldırtıcı hava koşullarından yakınıyor.

Alman Alp Disiplini Kayakçısı Christian Schwaiger, Pekin'de sporculara sunulan menülerin oldukça kısıtlı olduğunu ve çok enerji harcayarak yarışan profesyonel sporcular için yeterli olmadığını savundu. The Sun'a konuşan sporcu menülerde sıcak Yemek bil olmadığını söyledi. Schwaiger "Ortada sadece biraz cips, biraz kuru yemiş ve çikolata var, başka bir şey yok. Bu da yüksek performans sporuna hiç önem verilmediğini gösteriyor." dedi.

Verdikleri yemeği paylaştı

  • ABD takımınınsa Pekin'e tedarikli gittiği ve yanlarında paket paket makarna götürdüğü biliniyor.

Pekin'deki sorunlar sadece beslenmeyle ilgili de değil. Olimpiyat köyünde Koronavirüs kuralları da sıkça eleştiriye maruz kalıyor. Rus biatlon sporcusu Valeria Vasnetsova yaptığı Instagram paylaşımında "5 gündür üç öğün aynı şeyi yiyorum, çok kilo verdim ve kemiklerim çıktı. Başka bir şey yiyemiyorum, koronavirüs testimin sonucunu da bilmiyorum. Bütün gün uyuyorum çünkü yataktan kalkacak mecalim yok. Sadece biraz makarna yiyebildim çünkü yemeğin geri kalanı yenecek gibi değildi." dedi. "Midem ağrıyor, rengim soldu ve gözaltlarımda simsiyah halkalar var. Bu artık bitsin istiyorum, çok yorgunum ve her gün ağlıyorum." paylaşımını yapan sporcu daha sonra bu yazdıklarını sildi.