Penaltı Canavarı: Harun Tekin'in Avrupai istatistiği

Harun Tekin
Harun Tekin

Fenerbahçe'nin prensip anlaşmasına vardığı Harun Tekin, penaltı kurtarışlarındaki yüksek yüzdesiyle dikkat çekiyor. Başarılı eldiven, Avrupa'nın beş büyük ligi ve Süper Lig'de en fazla penaltı kurtaran 4. kalecisi konumunda.

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe’nin prensip anlaşmasına vardığı Harun Tekin, penaltı kurtarma yüzdesi bazın Avrupa’nın önde gelen kalecileri arasında yer alıyor.

2014-15 sezonundan bu yana 116 lig maçına çıkan deneyimli eldiven, bu müsabakalarda tam 8 penaltıda kalesini gole kapattı ve %40 gibi yüksek bir penaltı kurtarma oranı yakaladı. Harun Tekin böylece Avrupa'nın beş büyük ligi ve Süper Lig'de en fazla penaltı kurtaran 4. kaleci oldu.

PENALTILARDAKİ BAŞARISININ SIRRI NE?

Penaltılardaki başarısıyla ilgili olarak 2016 yılında bir röportaj veren Harun Tekin, rakipleri maçtan önce analiz ettiğini ve bu doğrultuda seçtiği köşeye yüzde yüzüyle atlayarak başarıyı yakaladığını anlatmıştı.

  • “Genellikle hislerimle hareket ediyorum. Atan oyuncuların hangi vuruşları yaptığını takip ediyoruz. Onlar gibi düşünmeye çalışıyorum tabi ki ama penaltı esnasında özellikle bir köşe seçiyorum ve o köşeye yüzde yüzümle gidiyorum”