Penaltıyı vermeyen hakem kim?

Türkiye-İtalya maçının hakemi Danny Makkelie
Türkiye-İtalya maçının hakemi Danny Makkelie

Dünya, EURO 2020’nin açılışında İtalya ve Türkiye’yi karşı karşıya getiren maça kilitlendi. Türkiye maçın ilk yarısında savunmasıyla öne çıkarken müsabakanın Hollandalı hakemi Danny Makkelie’nin ‘Türkiye aleyhine vermediği penaltı’ da çok konuşuldu. Peki Makkelie kim ve bu onun ilk tartışmalı kararı mı? Tüm detaylar içeriğimizde…

Türkiye ile İtalya arasında oynanan EURO 2020’nin açılış maçı, dünya genelinde milyonlarca insan tarafından canlı olarak takip ediliyor. 27 maçtır yenilgi yüzü görmeyen İtalyanların ilk maçta temsilcimize karşı göstereceği performans merak edilirken maçın başlamasıyla birlikte savunmamız ve hakem Makkelie’nin kararları da sosyal medyada fazlasıyla konuşuldu.

Karşılaşmanın 45. dakikasında Sol kanattan içeri doğru giren Spinazzola’nın açtığı orta Zeki Çelik’in eline çarptı. Ancak Hollandalı hakem Danny Makkelie bu pozisyona “devam” dedi. Pozisyon sonrası VAR’a da başvuran hakemin kararı, İtalyan futbolcuları çılgına çevirdi.

DAHA ÖNCE DE GÜNDEM OLMUŞTU!

Futbolseverler, Makkelie’yi Sırbistan-Portekiz ve PSG – Başakşehir maçlarından gayet net biçimde hatırlıyor. Makkelie, 28 Mart 2021’de oynanan Sırbistan-Portekiz maçında Ronaldo’nun nizami biçimde çizgiyi geçen golünü görmemiş, maçın ardından bu hatası için çok üzgün olduğunu söyleyerek özür dilemişti.

Geçtiğimiz sezon Başakşehir antrenörü Pierre Webo’ya yapılan ırkçılıkla gündeme gelen PSG-Başakşehir maçının ‘tekrarında’ görev yapan Hollandalı hakem, temsilcimiz aleyhine verdiği kararlarla fazlasıyla konuşulmuştu.

“BU SEFER İYİ BİR HATA YAPTI”

Üst düzey sayılabilecek çok sayıda maç yöneten Makkelie’nin İtalya lehine çalmadığı penaltı da sosyal medyada kendine yer buldu. Birçok farklı kullanıcı, Makkelie için ‘bu sefer iyi bir hata yaptı’ yorumunda bulundu.