Pepe - Soldado savaşının sebebi ortaya çıktı: 9 sene önce...

​Pepe - Soldado savaşının sebebi ortaya çıktı: 9 sene önce...
​Pepe - Soldado savaşının sebebi ortaya çıktı: 9 sene önce...

Gergin Beşiktaş - Fenerbahçe derbisine damga vuran rekabet Soldado ile Pepe arasında yaşandı. İki yıldızın bu kadar agresif olmasının sebebi, 9 yıl önce oynanan bir maç çıktı...

Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Beşiktaş ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Kırmızı kartların havada uçtuğu maç 2-2 eşitlikle sona ererken, Pepe ve Soldado arasındaki yüksek tansiyon dikkatlerden kaçmadı.

Maçın hemen hemen her anında bire bir mücadeleye giren ve temas oyunundan çekinmeyen iki yıldız oyuncunun arasındaki bu rekabetin 9 sene önceye dayandığı ortaya çıktı. Pepe ile Soldado arasındaki gerilim Real Madrid ile Getafe arasında 2009 yılında oynanan La Liga mücadelesinde başladı.

2008/2009 sezonunun başında Real Madrid'den Getafe'ye transfer olan Soldado, Santiago Bernabeu'da eski takımına karşı ilk lig maçına çıkmıştı. Mücadelede ilk golü atan isim de henüz 10'uncu dakikada Soldado olmuş ancak yıldız futbolcu golden sonra sevinmemişti.

Karşılaşmanın 87'nci dakikasında skor 2-2'yken ceza sahası içinde Getafe kaptanı Javier Casquero'yu düşüren Pepe, yerdeki rakibini tekmeleyerek büyük bir infiale neden olmuş ve Pepe ile Soldado karşı karşıya gelmişti.

Javier Casquero, kazanılan penaltı vuruşunu gole çevirememiş ve Real Madrid 90+3'te Gonzalo Higuain'in ayağından bulduğu golle maçı 3-2 kazanmıştı.

Pepe, yaptığı sportmenlik dışı hareketin ardından 10 maçlık rekor bir ceza almıştı. İki futbolcunun dünkü mücadeledeki gergin anları, işte 9 yıl evvel oynanan bu karşılaşmayı hatırlattı.