Peru, Dünya Kupası'na galibiyetle veda etti

Avustralya 0-2 Peru
Avustralya 0-2 Peru

Dünya Kupası C Grubu mücadelesinde Avustralya ile Peru karşı karşıya geldi. Fisht Olympic Stadium'da oynanan müsabakada sahadan galip ayrılan taraf, 2-0'lık skorla Peru oldu. Gruptan çıkma şansı olmayan iki takımın prestij mücadelesinde Peru turnuvadaki ilk galibiyetini alarak Dünya Kupası'ndan elendi.

Dünya Kupası C Grubu mücadelesinde Avustralya ile Peru karşı karşıya geldi. Fisht Olympic Stadium'da oynanan müsabakada sahadan galip ayrılan taraf, 2-0'lık skorla Peru oldu.

Peru'ya galibiyeti getiren golleri 18. dakikada Andre Carrillo ile 50. dakikada Paolo Guerrero kaydetti. Avustralya ise müsabaka boyunca gol sevinci yaşayamadı.

Alınan bu sonucun ardından Peru, turnuvadaki ilk galibiyetini alarak Dünya Kupası'na veda etmiş oldu. Avustralya ise 1 puanda kalarak elenen bir diğer takım oldu.

  • Peru'nun gollerinden birini ise kötü madde kullanımından dolayı FIFA'dan ceza alan Paolo Guerrero kaydetti. Guerrero, Dünya Kupası'na katılamayacaktı ancak Peru'nun takım kaptanının FIFA'ya yazdığı mektup sonucunda cezası ertelenmişti.

Grubun diğer mücadelesinde Fransa ile Danimarka, 0-0 berabere kalarak el ele gruptan çıktı.

🏆 Peru, Dünya Kupası'na galibiyetle veda etti...

gzt Spor (@gztspor)'in paylaştığı bir gönderi ()