Peter Crouch'tan yıllar sonra gelen şok itiraf: "Kuyt'ı öldürüyordum"

​Peter Crouch'tan yıllar sonra gelen şok itiraf: "Kuyt'ı öldürüyordum"
​Peter Crouch'tan yıllar sonra gelen şok itiraf: "Kuyt'ı öldürüyordum"

Liverpool eski golcüsü Peter Crouch, Four Fout Two dergisine verdiği röportajda, 2007 Şampiyonlar Ligi finali öncesinde takım olarak go-karta gittiklerini ve burada başlarından geçen ilginç bir olayı anlattı. Bir süre sonra frenlerin tutmadığını anlatan Crouch, "Kuyt veya Alonso'ya çarpacaktım. Xabi daha önemli dedim ve Kuyt'ı seçtim" diye konuştu.

NTV Spor'un haberine göre; Milan ile oynayacakları 2007 Şampiyonlar Ligi Finali öncesi Portekiz'de kamp yaparken, Teknik Direktör Rafael Benitez'in rahatlamaları için kendilerini go-kart pistine götürdüğünü anlatan Peter Crouch, burada atlattıkları bir kazayı anlattı.

İşte Crouch'un anlattığı o anı;

  • "Pistte hızla giderken aracın frenlerinin tutmadığını fark ettim. Xabi Alonso ve Dirk Kuyt’ın olduğu yere doğru gidiyordum. Kaçma veya virajı alma şansım da yoktu. Hızla düşündüm, ‘Hangisi daha değerli?’ diye… Xabi Alonso’ya değil, Kuyt’a doğru gitmeye karar verdim. Dirk, son anda sıçradı ve çarpışmadan kurtuldu. Ben de panikle kendimi araçtan attım. Araç duvara çarpıp yanmaya başladı."

Geçtiğimiz sezon Feyenoord formasıyla Hollanda Şampiyonu olan ve sonrasında futbolu bırakan Dirk Kuyt da söz konusu olaydan şöyle bahsetti:

  • "Hafif bir sakatlığım olduğundan ben araçlara binmedim. Kenardan izliyordum. Crouch’un üzerime geldiğini gördüm. Fren tutmuyordu. Tek yapabileceğim havaya sıçramaktı ve öyle yaptım. Çarpışma olsa herhalde bacaklarımda ciddi kırıklar olurdu."

Milan ile oynanan 2007 Şampiyonlar Ligi Final maçına Xabi Alonso ve Dirk Kuyt ilk 11'de başlamış, Crouch ise sonradan oyuna girmişti. Milan'ın 2-1 kazanarak şampiyon olduğu maçta Liverpool'un tek golü Dirk Kuyt'tan geldi.