PFDK'dan skandal karar: Asker selamına 15 bin TL

PFDK'dan skandal karar: Asker selamına 15 bin TL​
PFDK'dan skandal karar: Asker selamına 15 bin TL​

Evkur Yeni Malatyaspor taraftarının ve futbolcuların Mehmetçik selamı ile Afrin'deki askere destek vermesi, maçın geç başlamasına neden olmuştu. PFDK, maçın geç başlamasını gerekçe göstererek sarı-kırmızılı kulübü 15 bin TL ile cezalandırınca, tepkilerin hedefi oldu. Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkçi'nin de Türkiye Futbol Federasyonu ile görüşerek, bu durum hakkında bir açıklama beklediğini ilettiği öğrenildi.

Süper Lig’in 19. haftasında geçtiğimiz 28 Ocak Pazar günü Malatya’da oynanan Evkur Yeni Malatyaspor-Demir Grup Sivasspor karşılaşmasının başlangıç düdüğüyle birlikte taraftarlar bir dakika boyunca asker selamı vererek, Afrin’deki Mehmetçiğe destek verdi. Taraftarların bu desteğine sahada bulunan futbolcular da katılarak Mehmetçik selamı vermişti.

PFDK, geçtiğimiz Pazar günü Yeni Malatya Stadı’nda oynanan ve ev sahibi takımın 1-0 galibiyetiyle sonuçlanan Evkur Yeni Malatyaspor’a vermiş olduğu ceza kalemlerinden birisini taraftarın ve futbolcuların Türk Silahlı Kuvvetlerinin Zeytin Dalı Harekatına destek ve moral vermek için 1 dakikalık Mehmetçik Selamı göndermesi nedeniyle maçın geç başlaması oluşturdu.

PFDK’nin kararında bu durum şu şekilde yer aldı:

  • “Aynı müsabakada EVKUR YENİ MALATYASPOR Kulübünün, müsabakada zaman çizelgesine uyulmamasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle takdiren 15.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına”

PFDK kararlarının açıklanmasının ardından Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin, Türkiye Futbol Federasyonu yöneticileriyle görüşerek sert bir ifadeyle tepkisini dile getirdiği ve Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na da tepkisini de ilettiği öğrenildi. Tüfenkci’nin ayrıca, Türkiye Futbol Federasyonu’ndan bu konuda bir açıklama beklediğini ilettiği de öğrenildi.