Gerrard Pique'den ilginç veda

Gerard Pique
Gerard Pique

Barcelona'nın efsane ismi olan Gerard Pique, futbol kariyerine nokta koydu fakat hala konuşulmaya devam ediyor. Kariyeri başarılarla dolu olan defans oyuncusunun son maçı dramatik bir sonla bitti. 35 yaşındaki oyuncu, yedek kulübesinde kırmızı kart gördü ve son maçında forma giyme şansını yitirdi.

Barcelona ile 2024 yılına kadar sözleşmesi bulunmasına karşın kulübün içinde bulunduğu mali olumsuzluklar nedeniyle futbolu bırakma kararı alan Gerard Pique, dramatik bir şekilde yeşil sahalara veda etti.

Dünya Kupası arası öncesi son maçında İspanya Ligi'ndeki Osasuna karşılaşmasının kadrosuna alınan 35 yaşındaki oyuncu, maçın son bölümünde forma giymeyi umuyordu.

  • Osasuna karşısında golcü Robert Lewandowski'nin kırmızı kart görmesinin ardından Barcelona devreyi 1-0 geride ve 10 kişi kapattı. Barcelona kaptanı, ilk yarının bitiş düdüğünün ardından hakem ekibinin yanına gitti ve şiddetli tepki gösterdi. İspanyol basını Pique'nin küfür ettiğini yazdı.

Barcelona maçı 2-1 kazansa da, karşılaşmanın hakemi Gil, Manzano 35 yaşındaki oyuncuya devre arasında kırmızı kart gösterdi. Barcelona seyircisinin önüne cumartesi günü Nou Camp'da oynanan ve 2-1 kazanılan Osasuna maçında çıkan Pique, böylece kariyerinin son maçında oynama şansını yitirdi.