Premier Lig yıldızı Karabükspor yolcusu

Premier Lig yıldızı Karabükspor yolcusu
Premier Lig yıldızı Karabükspor yolcusu

İngiliz basınında çıkan bir iddiaya göre, 2018 Dünya Kupası'nda forma giymek için Avustralya'nın Melbourne City takımından ayrılan Tim Cahill, Süper Lig ekiplerinde Karabükspor ile anlaşacak.

Geçtiğimiz günlerde Melbourne City ile yollarını ayıran Tim Cahill, İngiliz basınında çıkan haberlere göre Kardemir Karabükspor ile anlaşacak.

İngilizlerin saygın gazetelerin The Sun'ın haberine göre, 2018'de Rusya'daki Dünya Kupası öncesinde form durumunu düşünen Cahill, forma şansı bulamadığı için Melbourne City'den ayrılma kararı aldı. Haberin devamında ise 38 yaşındaki oyuncunun, Avustralya milli takımından arkadaşı Popovic'in teknik direktör olduğu Karabükspor ile kısa süreli bir anlaşma yapacağı iddia edildi.

Avustralya futbolunun yetiştirdiği en önemli isimler arasında yer alan Cahill, İngiltere'de Millwall, Everton, ABD'de New York Red Bulls, Çin'de Şanghay Shenhua ve Hangzhou Greentown'da forma giydikten sonra geçen yıl ağustos ayında Melbourne City'ye imza atmıştı.

Orta saha ve hücumda görev yapan Cahill, Avustralya Milli Takımı'nın 2018 FIFA Dünya Kupası'na katılmasında da önemli rol oynamıştı.

Kariyeri boyunca 104 kez giydiği Avustralya Milli Takımı formasıyla 50 gol atan tecrübeli futbolcu, 4. kez Dünya Kupası'nda mücadele edecek.

Popovic'in teklifi haricinde İngiltere ve Japonya'nın alt liglerinden de Cahill'le ilgilenen kulüpler olduğu biliniyor.