PSG çıldırmış olmalı! 100 milyon Euro’yu gözden çıkardı

​PSG çıldırmış olmalı! 100 milyon Euro’yu gözden çıkardı.
​PSG çıldırmış olmalı! 100 milyon Euro’yu gözden çıkardı.

Neymar’ı kadrosuna katarak tüm dünyada yankı uyandıran PSG gözünü bu kez Atletico Madrid’in başarılı kalecisi Jan Oblak’a çevirdi. PSG’nin gözden çıkardığı rakam ise 100 milyon Euro…

Arap sermayesinin gücünü kullanan Fransız Ligue 1 ekibi PSG geçtiğimiz günlerde 222 milyon Euro'ya Barcelona'dan Neymar'ı renklerine bağladı. Brezilyalı futbolcuya yıllık 45 milyon Euro ödeyecek olan PSG şimdi de gözünü Atletico Madrid’in başarılı file bekçisi Jan Oblak'a çevirdi.

100 milyon Euro

PSG’nin Slovenyalı kalecinin serbest kalma ücreti olan 100 milyon Euro’yu ödemeye hazır olduğu gelen haberler arasında. Şayet PSG bu transferi gerçekleştirirse bir kez daha futbol dünyasında tarihe geçecek. Oblak için 100 milyon Euro verilmesi halinde PSG, bir kaleci için en çok bonservis bedeli ödeyen kulüp olma unvanının sahibi olacak.

113 maçta kalesinde 72 gol gördü

Oblak, 2014'te Benfica'dan Atletico Madrid'e 16 milyon Euro'ya transfer oldu. Yetenekli file bekçisi İspanyol ekibiyle şimdiye kadar 113 maça çıktı. 24 yaşındaki eldiven bu süre içinde kalesinde 72 gol gördü.

2021’e kadar sözleşmesi bulunuyor

Oblak, Atleico Madrid'le İspanyol Süper Kupası zaferi yaşadı. 2021'e kadar Atletico Madrid'le sözleşmesi bulanan Oblak için PSG'nin kesenin ağzını açıp açmayacağını zaman gösterecek.