PSG Erling Haland'ı istiyor

Erling Haland
Erling Haland

Paris Saint-Germain'in genç yıldızı Kylian Mbappe'nin yakın zamanda takımdan ayrılması ön görülüyor. Fransız yıldızın boşluğunu doldurmak isteyen PSG, gözlerini Norveç'li golcü Erling Haland'a çevirmiş durumda.

PSG'de transfer çalışmaları başladı. Sezon sonunda sözleşmesi sona erecek olan ve takımdan ayrılması beklenen Kylian Mbappe, büyük bir ihtimalle Real Madrid'in yolunu tutacak. Fransız oyuncunun boşluğunu iyi bir golcüyle doldurmak isteyen PSG, gözünü Erling Haaland'a çevirmiş durumda.

90 milyon euro bonservis

Footmercato'da yer alan habere göre, Borussia Dortmund'da gösterdiği başarılı performansla dünya devlerini peşine takan 21 yaşındaki oyuncu için Fransız ekibi, 75-90 milyon euro bonservis arasında bu transferi bitirmek istiyor.

40 milyon euro maaş

Norveçli oyuncuya 2+1 yıllık sözleşme teklif edecek olan PSG, net ücret olarak da 40 milyon euro önerecek. Cazip bir teklif sunarak Haaland'ı transfer etmek isteyen Fransız ekibi, Messi-Neymar-Haaland ile Şampiyonlar Ligi için çok güçlü bir kadro kurmanın planlarını yapıyor.

  • 1 Ocak 2020'de Salzburg'dan 20 milyon euro bonservis bedeliyle Dortmund'a transfer olan Haaland, 67 maçta; 68 gol ve 19 asistle oynadı.