PTT 1. Lig'de Karadeniz derbisi: Çaykur Rizespor-Samsunspor

PTT 1. Lig'de Karadeniz derbisi: Çaykur Rizespor-Samsunspor​
PTT 1. Lig'de Karadeniz derbisi: Çaykur Rizespor-Samsunspor​

PTT 1. Lig'de pazar günü Karadeniz derbisi var. Ligin iddialı takımlarından Çaykur Rizespor, çalkantılı günler geçiren Samsunspor'u kendi sahasında ağırlayacak. Peki, Çaykur Rizespor-Samsunspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

PTT 1. Lig'de haftanın en önemli maçlarından biri Çaykur Rizespor ile Samsunspor arasında oynanacak.

PTT 1.lig bu hafta Karadeniz derbisine sahne olacak. 13 puanla 5. sırada bulunan Çaykur Rizespor sahasında 8 puanla 12. sırada bulunan Samsunspor'u ağırlayacak. Peki, Çaykur Rizespor-Samsunspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

ÇAYKUR RİZESPOR-SAMSUNSPOR MAÇI NE ZAMAN SAAT KAÇTA HANGİ KANALDA?

PTT 1. Lig'in 8 .haftasında Çaykur Rizespor, Çaykur Didi Stadyumu'nda Samsunspor'u ağırlayacak.

15 Ekim Cuma günü saat 13:00'de başlayacak mücadele beIN Sports Max 1 kanalından canlı yayınlanacak.

ÇAYKUR RİZESPOR'DA MAÇIN HAZIRLIKLARI SÜRÜYOR

Çaykur Rizespor bu sezon PTT 1. Lig'e ilk 4 maçta 4 galibiyet alarak muhteşem bir başlangıç yapmıştı. Ancak sonrasında kötü bir döneme giren Karadeniz ekibi son 3 maçta 2 yenilgi ve 1 beraberlik almıştı. Başarısız bu sonuçların ardından teknik direktör Hikmet Karaman ile yollar ayrılmıştı.

Takımın başına geçtiğimiz hafta eski Beşiktaşlı İbrahim Üzülmez'i getiren Karadeniz ekibi Samsunspor maçının hazırlıklarını sürdürüyor.

TFF 1. Lig'in 8. haftasında 15 Ekim Pazar günü sahasında Samsunspor'u ağırlayacak Çaykur Rizespor'un teknik direktörü İbrahim Üzülmez, yeni takımıyla ilk maçına çıkacağını hatırlatarak, "İyi başlamak önemli ancak iyi bitirmek çok daha önemli." dedi.

Üzülmez, Mehmet Cengiz Tesisleri'nde antrenman öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, rakipleri Samsunspor'un lige iyi başlayamadığını ancak son haftalarda iyi mücadele ettiğini kaydetti.

Milli maçlar nedeniyle verilen aradan sonra lige iyi başlamak istediklerini dile getiren Üzülmez, şöyle devam etti:

"Her maçta, kazansak da kaybetsek de saha içinde mücadele edip coşkuyla oynamaya çalışan bir takım görüntüsü içinde olacağız. Geldiğim günden itibaren oyuncularıma hep bunu anlatıyorum. Onlar da geri dönüş konusunda gayet iyiler. Takımım, hem camianın hem de benim beklentilerimi biliyor. İyi başlamak elbette önemli ama iyi bitirmek çok daha önemli. Samsunspor maçı ile iyi başlayıp iyi bitirmek istiyoruz."

Ligde en fazla gol yiyen takımlar arasında Çaykur Rizespor'un da olduğuna dikkati çeken Üzülmez, "Son üç maçta 11 gol yedik. Oyun içinde zaman zaman kopukluklar yaşıyoruz. Bazı nedenlerden dolayı defansif anlamda tam bir kurgu oluşmamış. Bu kurguyu oturtmak istiyorum." ifadelerini kullandı.

Yeşil-mavili takımın teknik direktörü, iyi futbol oynamaya çalışan bir takım olacaklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Ofansif oynayan bir takımız ancak top rakipte olduğu zaman da oynamamız çok önemli. Futbol sadece top sizdeyken oynanmaz. Rakipteyken de iyi oynamak gerek. Çaykur Rizespor olarak top rakipteyken defansif anlamdaki oyunumuzu geliştirip iyileştirebilirsek çok daha iyi bir takım olacağız. İstediğim oyun düzeni ve sistemi için benim de bir iki haftalık zamana ihtiyacım var."

Samsunspor maçında kadroda değişiklik yapacaklarına değinen Üzülmez, "Samsunspor maçı ile ilgili kafamda netleşen oyuncular var. Netleştirmeye çalıştırdıklarım da var. En sağlıklı kadroyu sahaya çıkartacağım. İstikrarlı bir kadroya sahip olmamız gerekiyor." diye konuştu.

SAMSUNSPOR ÇAYKUR RİZESPOR MAÇININ HAZIRLIKLARINI SÜRDÜRÜYOR

Samsunspor'da alınan başarısız sonuçların ardından Milli maç arasına girmeden teknik direktörü Alpay Özalan ile yollar ayrılmış ve Engin İpekoğlu takımın başına getirilmişti.

TFF 1'nci Lig ekiplerinden Samsunspor, 15 Eylül Pazar günü deplasmanda karşılaşacağı Çaykur Rizespor maçı hazırlıklarına teknik direktör Engin İpekoğlu, yönetiminde Samsun Nuri Asan Tesisleri'nde devam ediyor.

Bugün gerçekleşen antrenman öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan başarılı oyuncu Ahmet Cebe, Rizespor deplasmanından 3 puanla dönmek istediklerini söyleyerek, "Balıkesirspor galibiyeti bize iyi geldi. Tabii ki iş galibiyetle bitmiyor. Teknik direktörümüz Engin ipekoğlu oldu. İyi bir ortam yakaladık. Bunu da Rizespor maçında sahaya yansıtmak istiyoruz. İki zor deplasmandan maksimum puan alıp hedeflerimize ulaşmak istiyoruz. Bunu da başarabileceğimize inanıyorum çünkü kalitemiz belli. Moralimiz çok çok iyi inşallah bu zorlu deplasmandan 3 puanla döneriz" dedi.

SAMARAS: "HEDEFLERİMİZ MAÇLARI KAZANMAK"

Samsunspor'un Yunan asıllı oyuncusu Georgios Samaras ise hedeflerinin maçları kazanmak olduğunu söyleyerek, "Kendimi çok iyi hissediyorum. İlk haftalar biraz zordu. Değşik problemler vardı. Şimdi durumlar düzeldi. Hedeflerimiz maçları kazanmak" diye konuştu.

Kırmızı-beyazlı ekip bugün düz koşu, 5'e 2, istasyon, kısa pas ve şut çalışmasının ardından antrenmanı tamamladı.