Quaresma'ya olay sözler: Eşeğe eşek denir

Ricardo Quaresma & Cristiano Ronaldo
Ricardo Quaresma & Cristiano Ronaldo

İran'ın Portekizli teknik direktörü Carlos Querioz ile Ricardo Quaresma arasındaki demeç savaşı sürüyor. Deneyimli teknik adam, son olarak vatandaşı hakkında zehir zemberek bir paylaşımda bulundu.

Portekiz milli takımının yıldızı Ricardo Quaresma ile İran teknik direktörü Carlos Querioz arasındaki gerginlik giderek tırmanıyor.

B Grubu’nda Portekiz’in bir üst tura yükseldiği, İran’ın ise turnuvaya veda ettiği maçın ardından başlayan demeç savaşı yeni bir boyut kazandı. Quaresma’nın Querioz’un saha içindeki tavırlarından rahatsız olduğunu söylemesi üzerine konuşan Portekizli teknik adam, ağır ifadeler kullandı.

Querioz, "Quaresma'yla bugüne dek çalışmadım. Ancak daha önce Sporting Lizbon ve Porto'da çalıştığı antrenörler yıllardır onun hakkında olumsuz konuşuyor. Portekizli oyuncuların şu yaptıklarına nasıl saygı duyabilirim ki?" deyince Portekizli oyuncudan yanıt gecikmedi.

Sosyal medya hesabı üzerinden alayvari bir paylaşım yapan Quaresma, Querioz’a sert bir cevap verdi. Quaresma, “Hayatım boyunca ön yargılardan çok çektim. Bunlar beni daha güçlü ve daha iyi bir insan yaptı. Bu ön yargılara cevabım hep daha çok çalışmak, savaşmak ve hayal ettiğim noktaya ulaşmak şeklinde oldu. Nereden geldiğimi ve nereye gideceğimi çok iyi biliyorum. Ancak yalnız değil, tüm takımla birlikte olmak istiyorum. İnsanın bir gözünün eşekte diğerinin ise çingenede olması gerektiği söylenir. Ama doğru olan bir şey daha var ki eşeklerin sesi gökyüzüne ulaşmaz. Şimdi takımı destekleme ve Uruguay maçını kazanmaya odaklanma zamanı.” İfadelerini kullandı.

Yetenekli oyuncunun bu sözlerinin ardından tartışma yatışacak derken, deneyimli teknik adam da sosyal medyadan zehir zemberek bir paylaşım yaptı. Quaresma’nın ‘Çingene’ ve ‘Eşek’ vurgularının altını çizen Querioz, “"Quaresma haklı. Benim kültürüm ve dünyamda da eşeğe eşek, çingeneye de çingene denir." dedi.