Nadal'a göre yılın sporcusu Lionel Messi

Lionel Messi
Lionel Messi

İspanyol tenisçi Rafael Nadal, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; kendisinin de adaylar arasında gösterildiği Laureus Dünya Spor Ödülleri'nde yılın erkek sporcusu olarak Lionel Messi'nin seçilmesi gerektiğini söyledi.

Ünlü tenisçi Rafael Nadal, spor dünyasının en prestijlileri arasında kabul edilen Laureus Dünya Spor Ödülleri'nin adaylarını Instagram hesabından değerlendirdi.

  • Rafael Nadal

Nadal, paylaşımında "Laureus Ödülleri'nde, yılın erkek sporcusu adayları arasında yeniden gösterilmekten onur duydum ama Lionel Messi, bu ödülü gerçekten sen hak ediyorsun." ifadelerini kullandı.

Arjantinli yıldız futbolcu Lionel Messi, geçen yıl FIFA Dünya Kupası'nda gösterdiği performansla Arjantin'in 36 yıl sonra şampiyonluğa ulaşmasında başrolü oynadı ve turnuvanın en iyi oyuncusu seçildi.

Lionel Messi
Lionel Messi

Geçen yıl Avustralya Açık ve Fransa Açık'ı kazanarak toplam grand slam turnuvası şampiyonluğu sayısını 22'ye yükselten Nadal, Laureus Dünya Spor Ödülleri'nde yılın çıkışına imza atan sporcular arasında gösterilen vatandaşı genç tenisçi Carlos Alcaraz'a da destek verdi.

  • Carlos Alcaraz

19 yaşındaki Alcaraz biri ABD Açık olmak üzere geçen yıl 5 turnuvadan zaferle ayrılarak dünya sıralamasında zirveye çıkan en genç erkek tenisçi oldu.

  • Laureus Dünya Spor Ödülleri'nde, yılın erkek sporcusu adayları arasında, Nadal ve Messi'nin yanı sıra Kylian Mbappe, Stephen Curry, Armand Duplantis ve Max Verstappen yer alıyor.