Real Madrid dünya futbolunun yeni yıldızını transfer etti

​Real Madrid dünya futbolunun yeni yıldızını transfer etti
​Real Madrid dünya futbolunun yeni yıldızını transfer etti

Real Madrid, Brezilya futbolunun yeni yıldızı olarak lanse edilen Vinicius Junior'u transfer ettiğini resmen açıkladı. 16 yaşındaki futbolcunun 2019 yılında eflatun beyazlılarda oynamaya başlayacağı belirtildi.

Real Madrid, son günlerin en çok konuşulan transferini sonuçlandırdı. Eflatun beyazlılar Brezilya'nın yeni Neymar'ı olarak gösterilen Vinicius Junior'un bonservisini aldığını resmen duyurdu.

Real Madrid ve Flamengo'dan yapılan açıklamada futbolcunun 18 yaşına kadar Brezilya'da kalmaya devam edeceği ve 2019 yılında eflatun beyazlılarda forma giymeye başlayacağı ifade edildi.

Vinicius Junior kimdir?

12 Temmuz 2000 doğumlu Brezilyalı oyuncu, Flamengo forması giyiyor. Mart 2017'de, henüz 16 yaşındayken, Brezilya U-17 Milli Takımı'nın Güney Amerika Şampiyonası'nı kazanmasını sağladığı turnuvaya 7 golle damgasını vurdu ve turnuvanın en iyi oyuncusu seçildi. Oyun tarzı olarak Neymar'a benzetilen Vinicius Junior, Flamengo'nun U-13 takımında kendini göstermeye başladıktan sonra sadece Brezilya'nın değil, tüm dünyanın dikkatini çekti. Brezilya U-15 Milli Takımı'nda 6 maça çıkan Vinicius Junior, 6 gol atma başarısı gösterirken; U-17 adına sahada yer aldığı 22 karşılaşmada rakip fileleri 19 kez havalandırmayı başardı. Vinicius Junior'un nasıl bir oyuncu olduğunu aşağıdaki videoda izleyebilirsiniz;