Real Madrid-Girona maçı iptal edilecek mi?

Real Madrid-Girona maçı oynanmayabilir
Real Madrid-Girona maçı oynanmayabilir

La Liga'nın 10. haftasında oynanacak olan Realm Madrid-Girona karşılaşması, Katalonya bölgesinde yaşanan güvenlik sorunları nedeniyle iptal edilebilir.

Geçen günlerde İspanya'nın Katalonya bölgesinde yapılan referandum ve protestoların etkisi İspanya'yı ve La Liga'nın seyrini etkilemeye devam ediyor.

Pazar günü Girona deplasmanına konuk olmaya hazırlanan başkent ekibi Real Madrid'de endişe hali hakim. Maç sırasında Katalonya bölgesinde protestoların olma ihtimalinden korkuluyor.

İspanya kaynak Onda Cero'nun haberine göre, bağımsızlığını tek taraflı olarak ilan eden Katalonya'da polis, protesto ve potansiyel şiddet gibi maça yansıyabilecek etkileri kontrol altına almak için çalışıyor.

İspanya merkez hükümeti, Katalan hükümetini olayları kontrol altına alması hakkında tehdit ederken, tek taraflı bağımsızlık ilanının yasal olmadığını belirtti.

Girona ve Real Madrid kulüplerinden bir açıklama gelmezken, iki takım da maçı oynamaya hazırlanıyor.

REAL MADRİDLİ OYUNCULAR DA TEDİRGİN

Gelişmeler hakkında konuşan Real Madridli Nacho,"En kısa sürede çözüleceğini umuyoruz. Biz futbolcular sadece maçı oynamaktan bahsediyoruz. İptal mi? Bir şeyler duyduk ama bu sözler dışarıdan geliyor. Herhangi bir haber yok" dedi.

Lucas Vazquez ise,"Pazar günü oynamak istiyoruz. Neler olduğunu biliyoruz ancak biz sadece spor tarafını düşünmeye çalışıyoruz. Katalan haberlerini takip ediyorum. Bu olay biraz hassas, ancak çözüme kavuşacağını umuyoruz" dedi.

Daha önce Barcelona, Las Palmas ile Camp Nou'da oynaycağı maçı, boş tribünler önünde oynamak zorunda kalmıştı.