Real Madrid ve Eintracht Frankfurt, Süper Kupa için kozlarını paylaşacak

Real Madrid ve Eintracht Frankfurt bu akşam karşı karşıya gelecek
Real Madrid ve Eintracht Frankfurt bu akşam karşı karşıya gelecek

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son şampiyon Real Madrid, bu akşam UEFA Süper Kupası Finalinde Avrupa Ligi galibi Eintracht Frankfurt ile karşılaşacak. Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de oynanacak karşılaşma Olimpiyat Stadı’nda saat 22.00'da başlayacak.

Geçtiğimiz sezonda sürpriz bir hikaye yazarak UEFA Şampiyonlar Ligi'ni kazanan Real Madrid ile UEFA Avrupa Ligi şampiyonu Eintracht Frankfurt, Avrupa'nın en büyüğünü belirlemek için UEFA Süper Kupa Finalinde karşı karşıya gelecek.

Final Helsinki'de oynanacak

Finlandiya’da oynanacak karşılaşmayaHelsinki Olimpiyat Stadı ev sahipliği yapacak. Saat 22.00’de oynanacak maçın başlama düdüğünü İngiliz hakem Michael Oliver çalacak. Avrupa'nın en büyüğünü belirleyecek olan final, Tv 8.5'dan naklen yayınlanacak.

Muhtemel 11'ler belli oldu

Real Madrid: Courtois, Carvajal, Militao, Alaba, Mendy, Kroos, Casemiro, Modric, Valverde, Benzema, Vinicius Jr.

Frankfurt: Trapp, Toure, Tuta, N’Dicka, Knauff, Sow, Rode, Lenz, Lindstrom, Götze, Borre

62 yıl sonra yeniden

İki takım bundan 62 yıl önce başka bir Avrupa kupası finalinde karşılaşmıştı.1959-60 sezonunda Şampiyon Kulüpler Kupası finalinde karşı karşıya geldikleri maçta Real Madrid sahadan 7-3’lük skorla ayrılıp kupayı 5. kez kazanmıştı.

Yeni sistem ilk kez denenecek

Yarı Otomatik Ofsayt Teknolojisi (SAOT), bu akşamki finalde ilk kez denenecek. Yeni sistem, her bir oyuncuyu izleyen 29 özel kamerayla çalışıyor. Madrid ekibi, Süper Kupa’da 7. sınavına çıkacak. Kupayı daha önce 4 kez kazanırken, bu akşamki finali kazanması halinde Milan ve Barcelona'ya ait rekoru egale edecek. Eintracht Frankfurt ise ilk kez UEFA Süper Kupa maçına çıkacak.