Real Madrid'in Ocak ayı gözdeleri

Real Madrid'in Ocak ayı gözdeleri
Real Madrid'in Ocak ayı gözdeleri

La Liga’nın ve Şampiyonlar Ligi’nin son şampiyonu Real Madrid, bu sezon ligde puan farkının açılmasına bir türlü engel olamıyor. Özellikle ileri uçtaki gol sıkıntısı yaşayan oyuncular Real Madrid'in canını sıkmaya devam ediyor.

Sezon başında evinde oynadığı iki karşılaşmada da berabere kalarak kötü başlangıç yapan Real Madrid'de golcülerin formsuzluğu can sıkıyor. Ronaldo ve Benzema, ilk 11 haftada sadece 1’er gol atabildi. Ocak ayında forvet transferi yapması beklenen başkent ekibine katılabilecek isimler şöyle:

Marcus Rashford

                                    Rashford, geçen sezon Watford karşısında alınan 2-1'lik galip olunan maçta ilk kez A takımı kadrosuna dahil edildi. Rashford'ın Manchester United ile ilk resmi maçı UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda Midtjylland karşısında alınan 5-1'lik galibiyet oldu. Rashford, Anthony Martial'ın maç öncesindeki ısınma antrenmanında sakatlanması nedeniyle son anda ilk 11'e alındı ama ikinci yarıda attığı 2 golle maçın adamı ödülünü kazandı. Bu golle Rashford, Manchester United tarihinin Avrupa kupalarındaki en genç golcüsü unvanını George Best'ten aldı.  Rashford, Federico Macheda and Danny Welbeck'ten sonra United'ın ligdeki en genç üçüncü golcüsü ve ilk Premier Lig maçında üç gole imzasını atan altıncı futbolcusu oldu. Rashford UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda gösterdiği performansı ile Premier Lig'de de forma şansı bulmaya başladı. Bu performans sonucunda İngiltere'nin Fransa'da düzenlenecek olan 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda 23 kişilik kadroda kendine yer buldu. 20 yaşındaki genç oyuncu, bu sezon ligde 11 maçta 3 gol ve 3 asist yaparak takımına katkı sağladı. Şampiyonlar Ligi'nde de 4 karşılaşmaya çıkan Rashford, 2 gol, 1 asist ile oynayarak takımının gol yollarında yükünü çeken isimlerden biri oldu.
Marcus Rashford Rashford, geçen sezon Watford karşısında alınan 2-1'lik galip olunan maçta ilk kez A takımı kadrosuna dahil edildi. Rashford'ın Manchester United ile ilk resmi maçı UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda Midtjylland karşısında alınan 5-1'lik galibiyet oldu. Rashford, Anthony Martial'ın maç öncesindeki ısınma antrenmanında sakatlanması nedeniyle son anda ilk 11'e alındı ama ikinci yarıda attığı 2 golle maçın adamı ödülünü kazandı. Bu golle Rashford, Manchester United tarihinin Avrupa kupalarındaki en genç golcüsü unvanını George Best'ten aldı. Rashford, Federico Macheda and Danny Welbeck'ten sonra United'ın ligdeki en genç üçüncü golcüsü ve ilk Premier Lig maçında üç gole imzasını atan altıncı futbolcusu oldu. Rashford UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda gösterdiği performansı ile Premier Lig'de de forma şansı bulmaya başladı. Bu performans sonucunda İngiltere'nin Fransa'da düzenlenecek olan 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda 23 kişilik kadroda kendine yer buldu. 20 yaşındaki genç oyuncu, bu sezon ligde 11 maçta 3 gol ve 3 asist yaparak takımına katkı sağladı. Şampiyonlar Ligi'nde de 4 karşılaşmaya çıkan Rashford, 2 gol, 1 asist ile oynayarak takımının gol yollarında yükünü çeken isimlerden biri oldu.
Ciro Immobile

                                    İtalya'nın 2. Ligi Serie B takımlarından Pescara'da yıldızı parlayan Immobile, Juventus'un altyapısından çıktı. Juventus kariyerinde bir türlü istikrar yakalayamayan 27 yaşındaki forvet, sürekli olarak başka takımlara kiralık olarak gönderildi. Son olarak siyah-beyazlı ekipte hiç şans verilmeyen oyuncu Genoa'ya satıldı. Buradan sonra da birçok defa adres değiştiren Immobile'nin yolu tekrar Juventus'a düştü ama yine kısa bir süre sonra Bundesliga takımlarından Dortmund'a transfer oldu. Kariyeri boyunca 1 takımda 2 sezondan fazla duramayan Immobile, Dortmund'dan sonra sırasıyla Sevilla ve Torino'da top koşturdu. Son olarak Lazio'ya gelen İtalyan forvet, Serie A'da ortaya koyduğu performansla herkesi büyüledi. Serie A'da 11 maçta 14 gol, 6 asist yaparak takımının 20 golüne direk katkı sağladı.
Ciro Immobile İtalya'nın 2. Ligi Serie B takımlarından Pescara'da yıldızı parlayan Immobile, Juventus'un altyapısından çıktı. Juventus kariyerinde bir türlü istikrar yakalayamayan 27 yaşındaki forvet, sürekli olarak başka takımlara kiralık olarak gönderildi. Son olarak siyah-beyazlı ekipte hiç şans verilmeyen oyuncu Genoa'ya satıldı. Buradan sonra da birçok defa adres değiştiren Immobile'nin yolu tekrar Juventus'a düştü ama yine kısa bir süre sonra Bundesliga takımlarından Dortmund'a transfer oldu. Kariyeri boyunca 1 takımda 2 sezondan fazla duramayan Immobile, Dortmund'dan sonra sırasıyla Sevilla ve Torino'da top koşturdu. Son olarak Lazio'ya gelen İtalyan forvet, Serie A'da ortaya koyduğu performansla herkesi büyüledi. Serie A'da 11 maçta 14 gol, 6 asist yaparak takımının 20 golüne direk katkı sağladı.

                                    VfB Stuttgart formasıyla ilk maçına 2013-14 sezonunda UEFA Avrupa Ligi ön elemelerinde Botev Plovdiv karşısında çıkan Werner, 17 yıl, 4 ay ve 25 günle VfB Stuttgart formasıyla Bundesliga maçına çıkan en genç futbolcu oldu.

  
Werner, ilk Bundesliga maçına Bayer Leverkusen karşısında çıktı; Bundesliga'daki ilk golünü ise Eintracht Frankfurt'a attı. 3-1 yendikleri SC Freiburg maçında iki gol atarak bir Bundesliga maçında iki gol atan en genç futbolcu oldu. VfB Stutgart’ta ortaya koyduğu oyunla Bundesliga’nın yükselen değeri RB Leipzig’in dikkatini çeken Werner, geçen sezonun başında Leipzig’e transfer oldu. 

  
2016-2017 sezonunda Leipzig’in gösterdiği performansın yanında bir diğer dikkat çeken performans ise, 21 gol, 7 asistle 21 yaşındaki genç Alman panzerinden geldi. Ortaya koyduğu bu performansın ardından Klose, Podolski ve Gomez gibi isimlerin arkasından Almanya Milli Takımı’nın uzun yıllar ileri uçta değişilmez ismi olacağı konuşuldu. 

  
Real Madrid, RB Leipzig formasıyla gösterdiği performansla göz dolduran Alman forvet Timo Werner'i izlemeye aldı. AS gazetesinin haberine göre geçtiğimiz sezon kaydettiği 21 golle RB Leipzig'in en skorer ismi olan Werner şimdiden teknik direktör Zinedine Zidane'ın gözüne girdi. Avrupa'nın gelecek vadeden forvetlerinin başında gösterilen Alman forveti kadrosunda görmek isteyen Zidane, 2018 yazında transferin bitirilmesini istiyor.

  
Almanya Milli Takımı formasıyla 8 maçta 6 gol atan 2018 Dünya Kupası'nda Panzerler'in forvet hattında yer alması beklenen Timo Werner için ocak ayında Leipzig'in kapısını çalacak Real Madrid, turnuva öncesinde 21 yaşındaki forvetin transferini sonuçlandırmayı planlıyor.
VfB Stuttgart formasıyla ilk maçına 2013-14 sezonunda UEFA Avrupa Ligi ön elemelerinde Botev Plovdiv karşısında çıkan Werner, 17 yıl, 4 ay ve 25 günle VfB Stuttgart formasıyla Bundesliga maçına çıkan en genç futbolcu oldu. Werner, ilk Bundesliga maçına Bayer Leverkusen karşısında çıktı; Bundesliga'daki ilk golünü ise Eintracht Frankfurt'a attı. 3-1 yendikleri SC Freiburg maçında iki gol atarak bir Bundesliga maçında iki gol atan en genç futbolcu oldu. VfB Stutgart’ta ortaya koyduğu oyunla Bundesliga’nın yükselen değeri RB Leipzig’in dikkatini çeken Werner, geçen sezonun başında Leipzig’e transfer oldu. 2016-2017 sezonunda Leipzig’in gösterdiği performansın yanında bir diğer dikkat çeken performans ise, 21 gol, 7 asistle 21 yaşındaki genç Alman panzerinden geldi. Ortaya koyduğu bu performansın ardından Klose, Podolski ve Gomez gibi isimlerin arkasından Almanya Milli Takımı’nın uzun yıllar ileri uçta değişilmez ismi olacağı konuşuldu. Real Madrid, RB Leipzig formasıyla gösterdiği performansla göz dolduran Alman forvet Timo Werner'i izlemeye aldı. AS gazetesinin haberine göre geçtiğimiz sezon kaydettiği 21 golle RB Leipzig'in en skorer ismi olan Werner şimdiden teknik direktör Zinedine Zidane'ın gözüne girdi. Avrupa'nın gelecek vadeden forvetlerinin başında gösterilen Alman forveti kadrosunda görmek isteyen Zidane, 2018 yazında transferin bitirilmesini istiyor. Almanya Milli Takımı formasıyla 8 maçta 6 gol atan 2018 Dünya Kupası'nda Panzerler'in forvet hattında yer alması beklenen Timo Werner için ocak ayında Leipzig'in kapısını çalacak Real Madrid, turnuva öncesinde 21 yaşındaki forvetin transferini sonuçlandırmayı planlıyor.
Pierre-Emerick Aubameyang

                                    Profesyonel futbola Milan'da başlayan Milan formasıyla başlayn Aubameyang, ilerleyen süreçte Ligue 1'de top koşturdu. Gabonlu oyuncu, Saint Etienne'de gösterdiği performans ile Bundesliga ekiplerinden Dortmund'un dikkatini çekti ve 2013'te Almanya'nın yolunu tuttu. Lewandowski'nin Dortmund'dan ayrılmasının ardından yerinin nasıl doldurulacağı konuşulurken, 28 yaşındaki futbolcu ortaya koyduğu performansla Polonyalıyı unutturdu. Geçen sezon sonuna doğru adı transfer dedikodularına karışan Aubameyang, yaptığı açıklamalarla iyice kafa karıştırdı. Bir üst seviyeye çıkmak istediğini söyleyen başarılı forvet transfer olma konusunda emin olmadığını ifade etti. Bu süreç boyunca ise adı sürekli Real Madrid ile adı geçti.Gabonlu bu sezon 11 maçta 10 gol, 1 asist yaparak, Ocak ayında transfer piyasasının en aranan isimlerinden biri olacağını bir kez daha kanıtladı.
Pierre-Emerick Aubameyang Profesyonel futbola Milan'da başlayan Milan formasıyla başlayn Aubameyang, ilerleyen süreçte Ligue 1'de top koşturdu. Gabonlu oyuncu, Saint Etienne'de gösterdiği performans ile Bundesliga ekiplerinden Dortmund'un dikkatini çekti ve 2013'te Almanya'nın yolunu tuttu. Lewandowski'nin Dortmund'dan ayrılmasının ardından yerinin nasıl doldurulacağı konuşulurken, 28 yaşındaki futbolcu ortaya koyduğu performansla Polonyalıyı unutturdu. Geçen sezon sonuna doğru adı transfer dedikodularına karışan Aubameyang, yaptığı açıklamalarla iyice kafa karıştırdı. Bir üst seviyeye çıkmak istediğini söyleyen başarılı forvet transfer olma konusunda emin olmadığını ifade etti. Bu süreç boyunca ise adı sürekli Real Madrid ile adı geçti.Gabonlu bu sezon 11 maçta 10 gol, 1 asist yaparak, Ocak ayında transfer piyasasının en aranan isimlerinden biri olacağını bir kez daha kanıtladı.
Paulo Dybala

                                    Palermo Başkanı Maurizio Zamparini Paulo Dybala’yı yeni Sergio Agüero diyerek Dybala'yı aldıklarını duyurdu. Böylece Arjantinli oyuncu Avrupa’ya ayak başmış oldu. 
  
2014-15 sezonunun ilk yarısında Palermo formasıyla 10 gol atarak iyi bir sezon geçiren Dybala, Franco Vázquez ile başarılı bir ikili oluşturdu.Palermo’da ortaya koyduğu performans ile Avrupa devlerinin takibine giren Dybala, Juventus’a, 32 milyon avro karşılığında transfer oldu.

  
Geçen sezon Juventus’ta 31 maçta forma giyen genç yıldız, Serie A’da 11 gol 8 asist yaparak takımına büyük katkı sağlarken, Şampiyonlar Ligi’nde ise 4 gol kaydetti. Bu sezon ise 12 maçta 11 gol, 1 asistle takımının skor anlamında yükünü çekmeye devam etti.
Paulo Dybala Palermo Başkanı Maurizio Zamparini Paulo Dybala’yı yeni Sergio Agüero diyerek Dybala'yı aldıklarını duyurdu. Böylece Arjantinli oyuncu Avrupa’ya ayak başmış oldu. 2014-15 sezonunun ilk yarısında Palermo formasıyla 10 gol atarak iyi bir sezon geçiren Dybala, Franco Vázquez ile başarılı bir ikili oluşturdu.Palermo’da ortaya koyduğu performans ile Avrupa devlerinin takibine giren Dybala, Juventus’a, 32 milyon avro karşılığında transfer oldu. Geçen sezon Juventus’ta 31 maçta forma giyen genç yıldız, Serie A’da 11 gol 8 asist yaparak takımına büyük katkı sağlarken, Şampiyonlar Ligi’nde ise 4 gol kaydetti. Bu sezon ise 12 maçta 11 gol, 1 asistle takımının skor anlamında yükünü çekmeye devam etti.
Sergio Aguero

                                    Agüero, henüz 18 yaşındayken yaklaşık 23 milyon € gibi rekor bir bedel karşılığında La Liga'nın güçlü ekiplerinden Atlético Madrid'e transfer oldu. Burada ilk sezonunu pek iyi geçirmeyen Agüero, ligde 38 maça çıkıp sadece 6 gol atabildi.Fernando Torres'in Liverpool’a transfer olmasıyla Agüero, henüz 19 yaşındayken takımının en önemli oyuncusu olup kadrodaki yerini sabitledi.

  
2009-10’da kariyerinin en iyi sezonunu yaşayan Agüero aynı sezon takımıyla UEFA Avrupa Ligi'ni kazandı. Agüero finalde Fulham FC'ye karşı oynarken 116. dakikada Diego Forlan'a yaptığı asistle takımının maçı 2-1 ve UEFA kupasını kazanmasında büyük rol oynadı. Aynı sezon hem UEFA Şampiyonlar Ligi hem de UEFA Avrupa Ligi'nde 8'er maça toplamda 16 maça çıktı 6 gol atmayı başardı. Ligde de 31 maçta 12 gol attı.Arjantinli yıldız, 38 milyon sterlin karşılığında Atlético Madrid'den Ada ekiplerinden Manchester City transfer oldu. Sezon bittiğinde Agüero yılın Manchester City'li oyuncusu seçildi ve City ile Premier League şampiyonluğu yaşadı.
Sergio Aguero Agüero, henüz 18 yaşındayken yaklaşık 23 milyon € gibi rekor bir bedel karşılığında La Liga'nın güçlü ekiplerinden Atlético Madrid'e transfer oldu. Burada ilk sezonunu pek iyi geçirmeyen Agüero, ligde 38 maça çıkıp sadece 6 gol atabildi.Fernando Torres'in Liverpool’a transfer olmasıyla Agüero, henüz 19 yaşındayken takımının en önemli oyuncusu olup kadrodaki yerini sabitledi. 2009-10’da kariyerinin en iyi sezonunu yaşayan Agüero aynı sezon takımıyla UEFA Avrupa Ligi'ni kazandı. Agüero finalde Fulham FC'ye karşı oynarken 116. dakikada Diego Forlan'a yaptığı asistle takımının maçı 2-1 ve UEFA kupasını kazanmasında büyük rol oynadı. Aynı sezon hem UEFA Şampiyonlar Ligi hem de UEFA Avrupa Ligi'nde 8'er maça toplamda 16 maça çıktı 6 gol atmayı başardı. Ligde de 31 maçta 12 gol attı.Arjantinli yıldız, 38 milyon sterlin karşılığında Atlético Madrid'den Ada ekiplerinden Manchester City transfer oldu. Sezon bittiğinde Agüero yılın Manchester City'li oyuncusu seçildi ve City ile Premier League şampiyonluğu yaşadı.
Harry Kane

                                    Tottenham'ın altyapısından 2011'de A takıma çıkan Harry Kane, 2011'den 2013'e kadar çeşitli takımlara kiralandı. 2013'te ise A takımda düşünülen yıldız oyuncu, geçen her sezonda Tottenham gibi performansını yükseltti.24 yaşındaki yıldız geçen sezon 29 gol ve 7 asistlik performansla Avrupa devlerinin gözdesi haline geldi. Özellikle Ocak ayı transfer dönemi için adı Real Madrid ile anılmaya başlandı. Real Madrid Başkanı Florentino Perez, Tottenham'ın gözde yıldızı Harry Kane ile ilgilendikleri yönündeki söylentiler hakkında ise, Cadena COPE'a açıklamalarda bulunan Perez, "Harry Kane'i transfer etmek aklımın ucundan geçmiyor. Harika bir oyuncu, üstelik genç. Gelişimi için önünde uzun yıllar var ama Karim Benzema'dan ve takımımızdan memnunuz. Tottenham başkanına Kane'in fiyatını sormadım çünkü sorsam 250 milyon avro istediklerini söyler!" diye konuştu.
Harry Kane Tottenham'ın altyapısından 2011'de A takıma çıkan Harry Kane, 2011'den 2013'e kadar çeşitli takımlara kiralandı. 2013'te ise A takımda düşünülen yıldız oyuncu, geçen her sezonda Tottenham gibi performansını yükseltti.24 yaşındaki yıldız geçen sezon 29 gol ve 7 asistlik performansla Avrupa devlerinin gözdesi haline geldi. Özellikle Ocak ayı transfer dönemi için adı Real Madrid ile anılmaya başlandı. Real Madrid Başkanı Florentino Perez, Tottenham'ın gözde yıldızı Harry Kane ile ilgilendikleri yönündeki söylentiler hakkında ise, Cadena COPE'a açıklamalarda bulunan Perez, "Harry Kane'i transfer etmek aklımın ucundan geçmiyor. Harika bir oyuncu, üstelik genç. Gelişimi için önünde uzun yıllar var ama Karim Benzema'dan ve takımımızdan memnunuz. Tottenham başkanına Kane'in fiyatını sormadım çünkü sorsam 250 milyon avro istediklerini söyler!" diye konuştu.