Revizyon: 7 futbolcusunu kaybeden Galatasaray'da yeni kadro nasıl olacak?

Fatih Terim, Kayserispor maçının idmanında oyuncularına taktik veriyor.
Fatih Terim, Kayserispor maçının idmanında oyuncularına taktik veriyor.

PFDK'dan gelen ceza haberinin ardından sakat oyuncularıyla birlikte 7 kritik oyuncusunu kaybeden Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, radikal bir revizyon yapma durumuyla karşı karşıya kaldı.

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin ardından yaşanan olaylara karışanlara ağır cezalar verdi. Sakatlıklarla buluşan sarı kırmızılı camia bir de cezaların gelmesiyle adeta futbolcusuz kaldı.

Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasındaki derbide yaşanan olayların ardından Galatasaraylı futbolculardan Ryan Donk 6 maç men ve 15 bin 600 lira, Badou Ndiaye 5 maç men ve 13 bin lira, Garry Rodrigues ise 3 maç men ve 7 bin 800 lira para cezası aldı.

Fatih Terim, Schalke maçının ardından açıklamalarda bulunuyor.
Fatih Terim, Schalke maçının ardından açıklamalarda bulunuyor.

Ryan Donk,Badou Ndiaye ve Garry Rodrigues’in başı çektiği listeye sakat isimler Fernando,Nagatomo, Emre Akbaba ve Eren Derdiyok da eklenince ideal ilk 11’den 7 oyuncu formasından uzak kalıyor. Sarı kırmızılı ekipte cezalı ya da sakat olmayan oyuncularsa Muslera, Belhanda,Linnes ve Serdar Aziz olarak dikkati çekti.

  • Badou Ndiaye (5 Maç Cezalı)
  • Ryan Donk (6 Maç Cezalı)
  • Garry Rodrigues (3 Maç Cezalı)
  • Fernando (Sakat)
  • Yuto Nagatomo (Sakat)
  • Emre Akbaba (Sakat)
  • Eren Derdiyok (Belirsiz)

Galatasaraylı futbolcular Kayserispor maçının hazırlıklarını sürdürüyor.
Galatasaraylı futbolcular Kayserispor maçının hazırlıklarını sürdürüyor.

GALATASARAY'IN YENİ KADRO YAPISI NASIL OLACAK?

Yaşanan sakatlık ve verilen cezaların ardından Galatasaray'ın kadrosunda ciddi revizyona gidilmesi bekleniyor. Martin Linnes'in orta alanda Selçuk İnan'la birlikte görev alması beklenirken, gözden çıkarılan Sofiane Feghouli'nin ise affedilerek ilk 11'e monte edilmesi bekleniyor.

  • Yeni Muhtemel XI: Fernando Muslera, Mariano, Ozan Kabak, Serdar Aziz, Ömer Bayram, Martin Linnes, Selçuk İnan, Sofiane Feghouli, Younes Belhanda, Henry Onyekuru, Sinan Gümüş.
Bu gönderiyi Instagram'da gör

🚨 Olaylı derbinin faturası ağır oldu.

gzt Spor (@gztspor)'in paylaştığı bir gönderi ()