'Rezerv Lig' bu sezon oynanacak

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi

Türk futbolunun uzun süredir gündeminde olan Rezerv Lig konusunda sonuca ulaşıldı. Bu sezon hayata geçecek olan ligle ilgili detaylar ortaya çıkmaya başladı.

Uzun yıllardır Türk futbol camiasının gündeminde olan Rezerv Lig bu sezon başlıyor. Bu sezon sadece A takımda forma giyemeyen oyuncuların oynayacağı ligde önemli detaylar belli oldu.

Maçlar statta değil tesislerde

Henüz bir yayıncısı bulunmayan ligin maçlarının kulüp tesislerinde oynanması planlanıyor. Kulüplerin aldığı aldığı bu kararın stadyum zeminlerini riske atmama adına alındığı öğrenildi.

Maçların oynanacağı tarih belli oldu

Maçların hangi günler oynanacağına dair tartışmalar sonuca kavuştu. İlk ortaya atılan fikirlerde A takım maçlarından 1 gün önce yapılması planlanan müsabakaların A takımların oynayacağı maçlardan 1 gün sonra yapılacağı öğrenildi.

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu'nun Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi'den bu konuda ricacı olduğu ve A takımda oynamayan futbolcuların da bu karşılaşmalarda forma giymesi için bunun gerekli olduğunu ifade ettiği belirtildi.

  • Öte yandan TFF'nin Rezerv Lig'de şehir dışına deplasmana gidecek takımlar için 50 bin TL destek sağlayacağı bildirildi.