Ribery Trabzonspor'a doğru: %80 anlaşma sağlandı

​Ribery Trabzonspor'a doğru: %80 anlaşma sağlandı
​Ribery Trabzonspor'a doğru: %80 anlaşma sağlandı

Trabzonspor, daha önce prensip anlaşmasına vardığı Fransızların ünlü futbolcusu Franck Ribery’nin kulübü Bayern Münih ile de görüşmeleri sonuçlandırma noktasına getirdi. Alman kulübüyle bonservis konusunda anlaşma sağlanırsa, yıldız futbolcu önümüzdeki sezon bordo-mavili formayı giyecek

Gelecek sezonda zirve yarışı içinde olacak bir kadro yapmak için transfer çalışmalarını sürdüren Trabzonspor’un teklif götürdüğü Bayern Münih'li Franck Ribery transferinde sona gelindiği öğrenildi.

Geçen ay Almanya’ya giderek Fransızların ünlü futbolcusu ve menajeri Alain Migliaccio ile masaya oturan Başkan Muharrem Usta’nın şartları görüştüğü ve bu şartlarda anlaşma sağlanarak Alman kulübüyle temaslara başlandığı belirtildi.

Bayern Münih’in 8 milyon Euro bonservis bedeli istediği Ribery’nin transferiyle ilgili Alman kulübünden bonservisinde indirime gitmesi istenirken, bordo-mavililerin Fransız futbolcu için 3.5 milyon Euro bonservis bedeli teklif ettiği öğrenildi.

Alman kulübünün fiyatı 5 milyon Euro’ya kadar indirdiği ve görüşmelerin devam ettiği ifade edildi. Trabzonspor, Ribery transferi için Alman kulübüyle yaptığı bonservis görüşmelerinde anlaşma sağlarsa Fransız yıldız önümüzdeki sezon bordo-mavili formayı giyecek. Fransız futbolcunun yapılan görüşmede bonuslar dışında yıllık 3 milyon Euro ücreti kabul ettiği belirtildi.

Heimsieg! ⚽👍🏼 Thank you for the great support 💯👏🏼 @fcbayern #FCBD98 #MiaSanMia #StarkeTheWall #FR7👑Franck Ribéry (@franckribery7)'in paylaştığı bir gönderi (6 May 2017, 10:00 PDT)

ASİSTLERİYLE ÖN PLANA ÇIKAN BİR İSİM

Bu sezon 31 maçta Bayern Münih forması giyen Ribery, yaptığı asistlerle ön plana çıktı. Bu sezon yaptığı 18 asistle takımına büyük katkı yapan 34 yaşındaki yıldız futbolcu Bayern Münih kariyeri boyunca ise 352 maçta tam 173 asist yaparak çok önemli bir başarıya imza attı. Ribery ayrıca 352 maçta 110 gol atarak golcü kimliğini de ön plana çıkardı.

Takımıyla 2018 yılının Haziran ayına kadar sözleşmesi bulunan Ribery, 10 yıldır Alman devi Bayern Münih'in formasını giyiyor. Fransa Milli Takımı'nın formasını da 81 defa giyen Ribery, 2007 yılında Marsilya'dan 25 milyon Euro gibi yüksek bir ücretle Bayern Münih'e transfer olmuştu. Fransız yıldız, 2005 yılında Galatasaray forması giymişti.