Galatasaray maçından sonra Rıdvan Dilmen'den sert eleştiri

Rıdvan Dilmen
Rıdvan Dilmen

Futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, Galatasaray'ın Hatayspor'u 4-0 yendiği karşılaşmayı değerlendirdi. Galatasaray'a övgüler yağdıran Dilmen, maçın hakemi Kadir Sağlam için ise sert eleştirilerde bulundu.

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasında Atakaş Hatayspor ile karşılaştı. Sarı kırmızılılar NEF Stadı'nda oynanan mücadelede rakibini 4-0 mağlup etmeyi başardı ve ligin ilk yarısını zirvede tamamladı.

Ünlü yorumcu Rıdvan Dilmen, karşılaşmanın ardından dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Dilmen, mücadelenin hakemi Kadir Sağlam'ı da eleştirdi.

İşte Rıdvan Dilmen'in açıklamaları:

  • "Oyuna giren oyunculara baktığınızda Yunus, Gomis, Berkan, Rashica ve Mertens'in cezasını öyle bir yerde bitiriyor ki Mata'yı da kazanıyor. Kafalardaki soru işaretlerini attı. Favori gibi oynadı favori gibi kazandı"
  • "Muslera, iş düştüğünde işini yaptı. Kolay bir maçta konsantrasyonunu üst düzeyde tutması önemliydi. Dubois yapabildiğinin en iyisini yapmaya çalıştı, özellikle ilk yarıda. Sakatlık şanssızlıkları size avantaj olarak dönebilir. Ozan Kabak, Boey... Dubois sakatlandı, Boey'i kazandı, devam etti. Barış da formayı aldı.
  • "Kerem geçen seneden farklı oynamıyordu ki. Gol attı. Gol atmadığında da aynı oynuyordu. Icardi'nin şu anda ölüsü oynuyor. Ona rağmen oyunun sonuna kadar maç temposu artsın ve morallensin diye oyunda tuttu. Hatta çift santrfora döndü. Galatasaray güle oynaya maçı kazandı"
  • "Fenerbahçe maçını kazanınca puan farkı 5'e çıktı. Herkese göre 4. Fenerbahçe'nin 4-0 yenmesi lazım, Başakşehir'in ise 8-1 yenmesi lazım. Galatasaray Fener'e göre +1 averaja geçti"

"Aferin mi diyecekler?"

Maçın hakemini değerlendiren Rıdvan Dilmen, şunları söyledi:

  • "Icardi'ye göstermediği sarı kart... Aferin mi diyecekler zannediyorsun? Sen avantajdan sonra bırak ver sarı kart. Kuralını oynatacaksın. Bazı hakemler 'ben kartsız bitirdim, temizim' demek istiyorlar. Gözünün önünde hangi takımın oyuncusu olursa olsun kartlık bir harekette bulunuyor, vermiyorsan sen kafanda maçı kartsız bitirmeyi koymuşsun"