Rıdvan Dilmen'den EURO 2024 çıkışı: Sürpriz değil

Rıdvan Dilmen'in NTV'de katıldığı eski bir yayınından kare.
Rıdvan Dilmen'in NTV'de katıldığı eski bir yayınından kare.

NTV Yorumcusu Rıdvan Dilmen, EURO 2024 ev sahipliğinin Almanya'ya verilmesine tepki gösterdi. Dilmen, UEFA'nın raporunun adaletsiz olduğunu belirtti ve kararın ülkemizde hayal kırıklığı yaratmaması gerektiğini savundu.

NTV Yorumcusu Rıdvan Dilmen,EURO 2024’ün ev sahipliğinin Almanya’ya verilmesini değerlendirdi. Dilmen, UEFA’nın verdiği karara çok şaşırmadığını söyleyerek yine adaletsiz bir tutum sergilendiğini savundu.

NTV canlı yayınına katılan deneyimli yorumcu, ülkemizin zengin bir ülke olmadığının altını çizerek UEFA tarafından uygulanan bu çifte standardın hayal kırıklığı yaratmaması gerektiğini vurguladı. Dilmen ayrıca, 2019 Süper Kupa finali ve 2020 Şampiyonlar Ligi finalinden örnek vererek kararın tutarsızlığına dikkati çekti.

UEFA Başkanı Ceferin'in EURO 2024'ün Almanya'ya verildiğini açıkladığı an.
UEFA Başkanı Ceferin'in EURO 2024'ün Almanya'ya verildiğini açıkladığı an.
  • UEFA zaten adaletsiz bir rapor hazırlamış. Almanya'nın raporunda Mesut Özil ve İlkay Gündoğan ile ilgili ırkçılık olayı var mı? 2019 Süper Kupa finali Türkiye’de, 2020 Şampiyonlar Ligi finali Olimpiyat’ta. Madem problemli, o finalleri niye verdiler? Çok sürpriz bir karar mı? Bence değil. Zaten UEFA adaletsiz bir rapor hazırlamış. 4. Kez gittik, 5. Kez gittik, 6. Kez gittik. Yine gideceğiz. Olimpiyatlar için de öyle. Ülkemiz zengin olmayabilir ama güçlü bir ülke. Hayal kırıklığı olmamalı.