Rio Paralimpik Oyunları’nda İranlı sporcu öldü

2016 Rio Paralimpik Oyunları sırasında üzücü bir olay yaşandı. İranlı yol bisikleti sporcusu Bahman Golbarnezhad yaşadığı kazanın ardından vefat etti.

Dört yılda bir düzenlenen olimpiyat oyunlarının hemen ardından organize edilen paralimpik oyunlarına bu sene Brezilya'nın Rio de Janeiro kenti ev sahipliği yapıyor. Bu akşam gerçekleştirilecek kapanış töreniyle noktalanacak oyunlardan kötü haber geldi. İranlı sporcu Bahman Golbarnezhad geçirdiği kazanın ardından vefat etti.
Yaşama tutunamadı
Yol bisikleti yarışı sırasında ağır şekilde yaralanan Bahman Golbarnezhad hastaneye kaldırıldı. Tüm müdahalelere rağmen 48 yaşındaki sporcu hayata tutunamadı.
Yaşama tutunamadı Yol bisikleti yarışı sırasında ağır şekilde yaralanan Bahman Golbarnezhad hastaneye kaldırıldı. Tüm müdahalelere rağmen 48 yaşındaki sporcu hayata tutunamadı.
Londra’da da yarıştı
2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda da İran'ı temsil eden sporcu, madalya kazanamamıştı.
Londra’da da yarıştı 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda da İran'ı temsil eden sporcu, madalya kazanamamıştı.
“Oyunlara gölge düştü”
İranlı sporcunun vefatının ardından Uluslararası Paralimpik Komitesi (IPC) Başkanı Sir Philip Craven bir açıklama yaptı. Sir Philip Craven “Çok üzücü bir olay yaşandı. Yaşanan bu inanılmaz trajedi, Rio 2016 Paralimpik Oyunları'nı gölgeledi. Sporcunun ailesine, takım arkadaşlarına baş sağlığı diliyoruz” dedi.
“Oyunlara gölge düştü” İranlı sporcunun vefatının ardından Uluslararası Paralimpik Komitesi (IPC) Başkanı Sir Philip Craven bir açıklama yaptı. Sir Philip Craven “Çok üzücü bir olay yaşandı. Yaşanan bu inanılmaz trajedi, Rio 2016 Paralimpik Oyunları'nı gölgeledi. Sporcunun ailesine, takım arkadaşlarına baş sağlığı diliyoruz” dedi.