Rio’da dün gece ne yaptık?

Milli sporcularımız, Olimpiyat Oyunları’nda madalya almak için ter döküyor. Ancak, ay-yıldızlı formayı gururla taşıyan sporcularımızdan bazıları, oyunlara ne yazık ki veda etti.

5 Ağustos'ta start alan Rio 2016 Yaz Oyunları'nda heyecan tüm hızıyla devam ediyor. Milli sporcularımızın dün aldığı sonuçlar şöyle;
Bronz madalyayı kaçırdık

                                    
                                    Judo kadınlar +78 kiloda 16'lı eleme turunda milli sporcumuz Kayra Sayit, Melissa Mojica'yı mağlup etti ve çeyrek finale kaldı. Çeyrek finalde ay-yıldızlı temsilcimiz, Çinli Song Yu'ya ippon ile kaybetti. Sayit, repesaj mücadelesinde Tunuslu Cheikh Rouhou'yu yendi. Bronz madalya maçında ise Sayit, Japon Kanae Yamabe'ye waza-ari ile yenildi. Sporcumuz Rio'da beşinci oldu.
Bronz madalyayı kaçırdık Judo kadınlar +78 kiloda 16'lı eleme turunda milli sporcumuz Kayra Sayit, Melissa Mojica'yı mağlup etti ve çeyrek finale kaldı. Çeyrek finalde ay-yıldızlı temsilcimiz, Çinli Song Yu'ya ippon ile kaybetti. Sayit, repesaj mücadelesinde Tunuslu Cheikh Rouhou'yu yendi. Bronz madalya maçında ise Sayit, Japon Kanae Yamabe'ye waza-ari ile yenildi. Sporcumuz Rio'da beşinci oldu.
İkili 16. oldu

                                    
                                    Kürek hafif kilo iki çifte Hüseyin Kandemir-Cem Yılmaz, C finalini 6:47.06 ile bitirdi. Sporcularımız genel klasmanda ise 16. oldu.
İkili 16. oldu Kürek hafif kilo iki çifte Hüseyin Kandemir-Cem Yılmaz, C finalini 6:47.06 ile bitirdi. Sporcularımız genel klasmanda ise 16. oldu.
Toplam 186 kilo kaldırdı

                                    
                                    Halter kadınlar 75 kilo B Grubu'nda bulunan Assiya İpek koparmada 83, silkmede 103, toplamda 186 kilo kaldırdı. Grubunda 6. olan İpek, genel sıralamada 13. sırada yer aldı.
Toplam 186 kilo kaldırdı Halter kadınlar 75 kilo B Grubu'nda bulunan Assiya İpek koparmada 83, silkmede 103, toplamda 186 kilo kaldırdı. Grubunda 6. olan İpek, genel sıralamada 13. sırada yer aldı.
Yarış ertelendi

                                    
                                    Yelken 470 sınıfında Ateş-Deniz Çınar kardeşler, beşinci yarışlarını 7. olarak tamamladı. Sporcularımızın altıncı yarışları ise hava şartları nedeniyle 14 Ağustos'a ertelendi.
Yarış ertelendi Yelken 470 sınıfında Ateş-Deniz Çınar kardeşler, beşinci yarışlarını 7. olarak tamamladı. Sporcularımızın altıncı yarışları ise hava şartları nedeniyle 14 Ağustos'a ertelendi.
Biriz 35. sırada

                                    Yelken erkekler rüzgar sörfü RS:X sınıfında yarışan Onur Cavit Biriz, on iki yarış sonrası genel klasmanda 35. oldu. Aynı sınıfta mücadele eden kadın sporcumuz Dilara Uralp ise 12 yarış sonrası genel klasmanda 22. sırada yer alıyor.
Biriz 35. sırada Yelken erkekler rüzgar sörfü RS:X sınıfında yarışan Onur Cavit Biriz, on iki yarış sonrası genel klasmanda 35. oldu. Aynı sınıfta mücadele eden kadın sporcumuz Dilara Uralp ise 12 yarış sonrası genel klasmanda 22. sırada yer alıyor.
Yasemin Can derecesini geliştirdi

                                    
                                    Kadınlar 10.000 metrede piste çıkan Yasemin Can, 30:26.41'lik derecesiyle 7. oldu. Milli sporcu bu sonuçla 31.12.86'lık derecesini de geliştirdi.
Yasemin Can derecesini geliştirdi Kadınlar 10.000 metrede piste çıkan Yasemin Can, 30:26.41'lik derecesiyle 7. oldu. Milli sporcu bu sonuçla 31.12.86'lık derecesini de geliştirdi.
Emel Dereli veda etti

                                    
                                    Atletizm kadınlar gülle atmada Emel Dereli, elemeler A Grubu'nda ilk hakkında 17.01'lik atış yaptı. Dereli bu sonuçla grubunda 11., genel sıralamada 24. oldu. Milli gülleci elde ettiği sonuçla, oyunlara veda etti.
Emel Dereli veda etti Atletizm kadınlar gülle atmada Emel Dereli, elemeler A Grubu'nda ilk hakkında 17.01'lik atış yaptı. Dereli bu sonuçla grubunda 11., genel sıralamada 24. oldu. Milli gülleci elde ettiği sonuçla, oyunlara veda etti.
İstenilen sonuçlar gelmedi

                                    
                                    Erkekler 20 km yürüme yarışında Ersin Tacir, 1:22.53 ile 30 oldu. Bir diğer sporcumuz Mert Atlı ise 1:31.36 ile yarışı 62. olarak tamamladı.
İstenilen sonuçlar gelmedi Erkekler 20 km yürüme yarışında Ersin Tacir, 1:22.53 ile 30 oldu. Bir diğer sporcumuz Mert Atlı ise 1:31.36 ile yarışı 62. olarak tamamladı.
Olimpiyatlardan elendi

                                    
                                    Kadınlar çekiç atmada ter döken Kvılcım Kaya Salman, ilk iki atışında faul yaptı. Salman, üçünücü atışında 64.79 attı ve A Grubu'nda 14., genel sıralamada 26. oldu. Milli sporcu elde ettiği bu sonuçla, Yaz Oyunları'ndan elendi. Tuğçe Şahutoğlu ise 67.05'lik atışı ile B Grubu'nda 10. genel sıralamada 21. oldu. Şahutoğlu da elde ettiği sonucun ardından elendi.
Olimpiyatlardan elendi Kadınlar çekiç atmada ter döken Kvılcım Kaya Salman, ilk iki atışında faul yaptı. Salman, üçünücü atışında 64.79 attı ve A Grubu'nda 14., genel sıralamada 26. oldu. Milli sporcu elde ettiği bu sonuçla, Yaz Oyunları'ndan elendi. Tuğçe Şahutoğlu ise 67.05'lik atışı ile B Grubu'nda 10. genel sıralamada 21. oldu. Şahutoğlu da elde ettiği sonucun ardından elendi.
Şipal, Hintli rakibine yenildi

                                    
                                    Boks erkekler 75 kilo son 16 turunda ringe çıkan Önder Şipal, Hintli sporcu Krishan Vikas'a 3-0 yenildi ve Rio'dan elendi.
Şipal, Hintli rakibine yenildi Boks erkekler 75 kilo son 16 turunda ringe çıkan Önder Şipal, Hintli sporcu Krishan Vikas'a 3-0 yenildi ve Rio'dan elendi.