Rio’da sporcularımızın aldığı sonuçlar

2016 Yaz Oyunları, Brezilya’nın Rio ketinde devam ediyor. Türkiye, oyunlara 21 branşta 103 sporcu ile katıldı. Organizasyonda kazandığımız ilk madalya ise milli halterci Daniyar İsmayilov’dan geldi.

2016 Rio Olimpiyat Oyunları tüm hızıyla devam ediyor. Brezilya ile Türkiye arasındaki saat farkı nedeniyle ne yazık ki bazı sporseverler mücadelelere tanıklık etmekte zorlanıyor. İşte 9 Ağustos'ta Türk sporcuların Rio'da aldıkları sonuçlar:
İlk madalya halterden

                                    Halter erkekler A Grubu 69 kiloda Türkiye'yi temsil eden Daniyar İsmayilov, koparmada 163 kilo kaldırdı ve bu bölümü birinci sırada tamamladı. Ardından silkmede 188 kilo ve toplamda 351 kilo kaldırarak ikinci oldu. Aldığı sonuçla gümüş madalyanın sahibi olan İsmayilov, Yaz Oyunları'nda Türkiye'nin ilk madalyasını kazandı.
İlk madalya halterden Halter erkekler A Grubu 69 kiloda Türkiye'yi temsil eden Daniyar İsmayilov, koparmada 163 kilo kaldırdı ve bu bölümü birinci sırada tamamladı. Ardından silkmede 188 kilo ve toplamda 351 kilo kaldırarak ikinci oldu. Aldığı sonuçla gümüş madalyanın sahibi olan İsmayilov, Yaz Oyunları'nda Türkiye'nin ilk madalyasını kazandı.
Periler, Japonya’ya acımadı

                                    Kadın Basketbol A Grubu üçüncü maçında Türkiye, Japonya ile karşı karşıya geldi. Potanın Perileri karşılaşmayı 76-62 kazandı.
Periler, Japonya’ya acımadı Kadın Basketbol A Grubu üçüncü maçında Türkiye, Japonya ile karşı karşıya geldi. Potanın Perileri karşılaşmayı 76-62 kazandı.
Şipal son 16’da

                                    Erkekler 75 kilo ön eleme maçına çıkan milli boksör Önder Şipal, Zambiyalı Muziyo Benny Muziyo'yu 2-1 mağlup etti. Şipal aldığı sonuçla son 16'ya aldı. 13 Ağustos 01:15'te Şipal, son 16 turunda Hintli sporcu Krishan Vikas ile karşılaşacak.
Şipal son 16’da Erkekler 75 kilo ön eleme maçına çıkan milli boksör Önder Şipal, Zambiyalı Muziyo Benny Muziyo'yu 2-1 mağlup etti. Şipal aldığı sonuçla son 16'ya aldı. 13 Ağustos 01:15'te Şipal, son 16 turunda Hintli sporcu Krishan Vikas ile karşılaşacak.
181 kilo kaldırdı

                                    Halter kadınlar 63 kiloda B Grubu'nda yer alan Mehtap Kurnaz, toplamda 181 kilo kaldırarak grubunda yedinci oldu. Milli sporcu genel klasmanda ise 13. sırada yer aldı.
181 kilo kaldırdı Halter kadınlar 63 kiloda B Grubu'nda yer alan Mehtap Kurnaz, toplamda 181 kilo kaldırarak grubunda yedinci oldu. Milli sporcu genel klasmanda ise 13. sırada yer aldı.
Kürekte yarı final heyecanı

                                    Kürek branşında erkekler hafif kilo iki çifte disiplininde mücadele eden Hüseyin Kandemir-Cem Yılmaz repesaj yarışında 7:13.49'luk derece elde etti. İkili aldıkları sonuçla beşinci oldu ve isimlerini yarı finale yazdırdı.
Kürekte yarı final heyecanı Kürek branşında erkekler hafif kilo iki çifte disiplininde mücadele eden Hüseyin Kandemir-Cem Yılmaz repesaj yarışında 7:13.49'luk derece elde etti. İkili aldıkları sonuçla beşinci oldu ve isimlerini yarı finale yazdırdı.
Kaynar genel klasmanda 2.

                                    Yelken finn sınıfında ter döken Alican Kaynar; ilk yarışını ikinci, ikinci yarışını ise beşinci olarak tamamları. Milli sporcu, genel klasmanda ikincilik koltuğunda yer alıyor.
Kaynar genel klasmanda 2. Yelken finn sınıfında ter döken Alican Kaynar; ilk yarışını ikinci, ikinci yarışını ise beşinci olarak tamamları. Milli sporcu, genel klasmanda ikincilik koltuğunda yer alıyor.
Rüzgar sörfünde mücadele edildi

                                    Yelken erkekler rüzgar sörfü RS:X sınıfında yarışan Onur Cavit Biriz, mücadele ettiği altı yarışın ardından genel klasmanda 35. sırada bulunuyor. Kadınlar kategorisinde ise Dilara Uralp, altı yarış sonunda 23.'lük koltuğunda oturuyor.
Rüzgar sörfünde mücadele edildi Yelken erkekler rüzgar sörfü RS:X sınıfında yarışan Onur Cavit Biriz, mücadele ettiği altı yarışın ardından genel klasmanda 35. sırada bulunuyor. Kadınlar kategorisinde ise Dilara Uralp, altı yarış sonunda 23.'lük koltuğunda oturuyor.
Dönertaş 15. sırada 

                                    Yelken lazer radial sınıfında mücadele eden Nazlı Çağla Dönertaş; üçüncü yarışını yedinci, dördüncü yarışını dokuzuncu olarak tamamladı. Dönertaş aldığı sonuçların ardından genel klasmanda 15. sırada bulunuyor.
Dönertaş 15. sırada Yelken lazer radial sınıfında mücadele eden Nazlı Çağla Dönertaş; üçüncü yarışını yedinci, dördüncü yarışını dokuzuncu olarak tamamladı. Dönertaş aldığı sonuçların ardından genel klasmanda 15. sırada bulunuyor.
Katipoğlu veda etti

                                    Judoda kadınlar 63 kiloda mücadele eden Büşra Katipoğlu, Katerina Nikoloska'yı 2-1 shido ile mağlup edip, 16'lı eleme turuna kaldı. Bu turda Fransız rakibi Clarisse Agbegnenou'ya ipponla yenilen Katipoğlu oyunlara veda etti.
Katipoğlu veda etti Judoda kadınlar 63 kiloda mücadele eden Büşra Katipoğlu, Katerina Nikoloska'yı 2-1 shido ile mağlup edip, 16'lı eleme turuna kaldı. Bu turda Fransız rakibi Clarisse Agbegnenou'ya ipponla yenilen Katipoğlu oyunlara veda etti.
Birinci oldu ama!

                                    Yüzme 200 metre kelebek elemelerinde Nida Eliz Üstündağ, 2:10.02'lik derecesiyle kendi serisini ilk sırada tamamladı. Ancak Üstündağ kendi serisini birinci tamamlasa da genel klasmanda 22. oldu ve olimpiyatlardan elendi.
Birinci oldu ama! Yüzme 200 metre kelebek elemelerinde Nida Eliz Üstündağ, 2:10.02'lik derecesiyle kendi serisini ilk sırada tamamladı. Ancak Üstündağ kendi serisini birinci tamamlasa da genel klasmanda 22. oldu ve olimpiyatlardan elendi.