River Plate, Boca Juniors'ı eledi!

River Plate geçen sezon çeyrek finalde elenmişti.
River Plate geçen sezon çeyrek finalde elenmişti.

Libertadores Kupası yarı final rövanş maçında Boca Juniors, ezeli rakibi River Plate'i La Bombonera'da konuk etti. Jan Hurtado'nun golüyle rakibine 1-0 mağlup olan River Plate, eşleşmenin ilk maçında rakibini 2-0 mağlup ettiği için finale yükselen taraf oldu.

COPA Libertadores yarı final rövanş karşılaşmasında Boca Juniors La Bombonera'da River Plate'i konuk etti.

Sarı laciverli ekip, kupada finale kalabilmek için kendi sahasında en az 3 farklı skorla galip gelmek zorunda olarak maça hızlı başladı ve art arda kanatlardan tehlikeli geldi. Maçın ilk devresinin sonlarına doğru konuk ekip River Plate de Boca'nın ataklarına karşılık verdi ancak aradığı golü bulamadı. Sert bir mücadeleyle geçen ilk yarıda gol sesi çıkmadı.

Carlos Tevez 90 dakika forma giydi.
Carlos Tevez 90 dakika forma giydi.

Boca kazandı, River Plate güldü

İkinci yarıda da oyunun üstünlüğü Boca Juniors'taydı. Ev sahibi ekip uzaktan şutlarıyla sürekli rakip kaleyi yokladı. Ancak aradığı golü 80. dakikada buldu. Kullanılan serbest vuruşta ceza sahasının sol arkasına gönderilen ortada Lisandro Lopez, topu kafasıyla kalenin sağına doğru gönderdi. Orada boş pozisyonda olan Jan Hurtado'ya sadece dokunmak kaldı.

Hurtado 61.dakikada oyuna dahil oldu.
Hurtado 61.dakikada oyuna dahil oldu.

Karşılaşmanın geri kalan dakikalarında başka gol olmadı. Boca Juniors, kendi sahasında 1-0 kazanmasına rağmen ilk maçı 2-0 kaybettiği için Libertadores Kupası'ndan elendi.

River Plate ilk maçı 2-0 kazanmıştı.
River Plate ilk maçı 2-0 kazanmıştı.

River Plate'in Libertadores Kupası'nda finalde karşılaşacağı rakibi ise 24 Ekim 2019 Perşembe TSİ 03.30'da oynanacak Flamengo - Gremio maçının kazananı olacak. Gremio ile Flamengo arasında oynanan ilk maç 1-1'lik eşitlikle sonuçlanmıştı.