Rıza Çalımbay'ın derbi planı hazır

Beşiktaş
Beşiktaş

Beşiktaş Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Fenerbahçe maçı öncesi futbolcularına son uyarılarını yaptı ve derbi taktiğini belirledi. İşte detaylar...

Rıza Çalımbay, Fenerbahçe ile bugün oynayacakları derbi öncesinde hazırlıklarını tamamladı.

Sarı lacivertli takımın bundan önceki maçlarını analiz eden ve rakibini çözen siyah beyazlıların teknik direktörü, stratejilerini öğrencilerine aktardı.

Savunmaya ağırlık verilecek

Çalımbay, özellikle savunma üzerinde durdu. Güçlü rakibi karşısında gol yemeden oyuna devam etmenin önemine değinen teknik adam, bununla ilgili veriler de paylaştı.

Özellikle rakibin beklerinin gücüne dikkat çeken siyah-beyazlı teknik adam, Ferdi ve Osayi’nin kanatlarının kapatılmasını ve onlara hücum imkanı tanınmamasını istedi.

Savunmanın önünde yer alan orta saha oyuncularına da önemli görevler yükleyen Rıza Çalımbay, özellikle Gedson ve Salih Hadziahmetovic’in kilit rolde olduklarını anlattı.

Fenerbahçe karşısında gol yememeyi amaç edinen, bundan sonra istedikleri golü elbet bulabileceklerini ifade eden Beşiktaş Teknik Direktörü, sakat oyuncuların fazlalığına rağmen eldeki mevcutlarla en iyiyi yapmak istiyor.