Rizespor-Galatasaray maçının tartışmaları sürüyor

Diagne attığı kafa golüyle maçın skorunu belirledi.
Diagne attığı kafa golüyle maçın skorunu belirledi.

▬ Süper Lig'de son haftalara yaklaşılırken, zirve yolunda iddiaları ekiplerin maçları büyük heyecana sahne oluyor.

▬ Liderliği geçtiğimiz hafta Başakşehir'den devralan Galatasaray, dün Çaykur Rizespor karşısında zorlu bir sınav verdi.

▬ Sarı-kırmızılı takım 12 dakikalık uzatma verilen maçın son anlarından biri penaltıdan olmak üzere bulduğu 2 golle 3 puanı hanesine yazdırdı.

▬ Galatasaray'a maçın uzatma dakikalarında çalınan penaltı ise özellikle sosyal medyada büyük tartışma konusu oldu.

Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında Galatasaray, deplasmanda karşılaştığı Çaykur Rizespor'u 3-2 mağlup ederek ligde liderliğini sürdürdü.

Süper Lig'de son haftalara girilirken, maçlardaki heyecan dozu da git gide artıyor. Galatasaray'ın dün Rize'de oynadığı karşılaşma da büyük tartışmalara sahne oldu. Sarı-kırmızılı takımın kazandığı ilk penaltı, olayın yaşandığı esnada topun oyunda olup olmadığı yönünde bir tartışmaya neden olurken, Rizesporlu Samudio'ya gösterilen kırmızı kart ve Galatasaray'a verilen ikinci penaltı kararı da sosyal medyada günün konusu haline geldi.

Öncelikle maçın kırılma anı, ikinci yarıda oyuna giren Emre Akbaba'nın 67. dakikada Samudio ile girdiği ikili mücadele sonrası ayağındaki iki kemiğin birden kırılması oldu. Olayın yaşandığı andan itibaren uzun süre duran mücadelede her iki takım futbolcuları da büyük üzüntü yaşarken, bazıları ise gözyaşı döktü.

Her iki takımın oyuncuları da Emre Akbaba'nın sakatlığı sonrası büyük üzüntü yaşadı.
Her iki takımın oyuncuları da Emre Akbaba'nın sakatlığı sonrası büyük üzüntü yaşadı.
  • Emre Akbaba'nın sakatlığı sonrası hakem Serkan Çınar, Rizesporlu Samudio'ya kırmızı kart gösterdi ancak bu karar uzun süre tartışıldı.

Serkan Çınar verdiği kararlarla tartışma konusu oldu.
Serkan Çınar verdiği kararlarla tartışma konusu oldu.

Onyekuru'nun penaltısı

Maçta tartışmalara konu olan bir diğer olay ise mücadelenin uzatma dakikalarında yaşandı. Ceza sahası içinde topla buluşan Onyekuru'nun yerde kalmasıyla hakem Serkan Çınar VAR incelemesi sonrası penaltı noktasını işaret etti.

Galatasaray, Diagne'nin kullandığı ve gole çevirdiği penaltıyla maçta eşitliği yakaladı ve skor 2-2 oldu. Bu dakikadan sonra Senegalli futbolcu bir gol daha atarak takımını 3-2 galibiyete taşıdı.

Henry Onyekuru'nun ceza alanı içinde yerde kaldığı pozisyon sosyal medyayı ikiye böldü. Özellikle sarı-kırmızılı taraftarlar pozisyonun penaltı olduğunu söylerken, bazı futbolseverler ise buna karşı çıktı.

Onyekuru için çalınan penaltıyı Diagne gole çevirdi.
Onyekuru için çalınan penaltıyı Diagne gole çevirdi.
  • Eski hakemler ve futbol yorumcuları ise konuyla ilgili şunları dile getirdi👇

Ahmet Çakar: VAR incelemesinde net görünüyor ki Rizeli oyuncu ayağını sallıyor. Onyekuru ayağını salladığını görüyor. Kendi ayağını yere basıyor, o güzel gözleriyle sağa sola bakıyor ve tekme yemiş gibi kendini yere atıyor. (Sabah)

Erman Toroğlu: Galatasaray'ın kazandığı 2. penaltıda, Rizesporlu oyuncu Onyekuru'ya burnu vuruyor, ayak dönüyor, ne kadar şiddetli bilmiyorum. Penaltı verir misin? Ben penaltı veririm. Adam darbe yediği için düşüyor, o darbe adamı düşürür. (A Spor)

Rıdvan Dilmen: Onyekuru, Rizesporlu oyuncunun temasıyla düşmedi. Varsa o darbe. Kendisi de izlerse görecek, ayağı yerde kendini daha sonra atıyor. Değdi, değmedi, sıyırdı, sıyırmadı demiyorum. (NTV)

Deniz Çoban: Burada çok küçük bir temas var. Onyekuru penaltı albilir miyim duygusuyla kendini yere bırakıyor. Çok basit bir penaltı oldu, verilmemesi gerekirdi. (beIN Sports)