Ronaldo, Koulibaly'e sahip çıktı

Ronaldo, Juventus formasıyla çıktığı 23 maçta 13 gole imzasını attı.
Ronaldo, Juventus formasıyla çıktığı 23 maçta 13 gole imzasını attı.

Inter'in sahasında Napoli'yi 1-0 yendiği mücadelede tribünlerin ırkçı tezahüratlarına maruz kalan Senegalli futbolcu Koulibaly'e Cristiano Ronaldo'dan destek geldi.

İtalya Serie A'da dün oynanan Inter-Napoli mücadelesine oynanan oyundan çok tribünlerin yaptığı ırkçı tezahürat damga vurdu.

Maç boyunca 'maymun sesi' çıkarılarak rahatsız edilen konuk ekibin Senegalli futbolcusu Kalidou Koulibaly, 80. dakikada kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bırakmıştı. Karşılama sonrası sosyal medya hesabından bir açıklama yayınlayan 27 yaşındaki defans oyuncusu, ırkçılık yapanlara tepki gösterirken, takım arkadaşlarından da kırmızı kart nedeniyle özür dilemişti.

Koulibaly, ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışı kaldı.
Koulibaly, ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

Ronaldo: Her türlü ayrımcılığa hayır

Senegalli futbolcuya bu konuda ilk destek, Juventus forması giyen Cristiano Ronaldo'dan geldi. Portekizli yıldız Instagram hesabından Koulibaly ile olan bir fotoğrafını paylaşarak, "Dünyada ve futbolda her zaman eğitim ve saygı istiyorum. Irkçılığa ve ayrımcılığın her türlüsüne hayır!" notunu düştü. Ronaldo'nun bu tavrı takipçileri tarafından takdirle karşılandı.