Ronaldo ya da Messi değil: Dünyanın en zengin futbolcusu 19 yaşında

Faiq Bolkiah
Faiq Bolkiah

Ne Ronaldo ne Messi ne de Neymar. Dünyanın en zengin futbolcusu Leicester City'nin reserve takımında forma giyen 19 yaşındaki Faiq Bolkiah.

Leicester City'nin reserve kadrosunda yer alan 19 yaşındaki Faiq Bolkiah, dünyanın en zengin futbolcusu durumunda.

Habertürk'ün haberine göre; Brunei Sultanı Hassanal Bolkiah'ın yeğeni olan Faiq; Messi, Ronaldo, Neymar vs. dünyaca ünlü futbolcuların hepsinden daha çok servete sahip. Faiq Bolkiah’ın servetinin tam 14 milyar Avro olduğu tahmin ediliyor.

FAİQ BOLKİAH KİMDİR?

ABD’nin Los Angeles şehrinde dünyaya gelen genç futbolcu, futbola AFC Newbury'de başladı. 2009 yılında İngiliz ekibi Southampton’a transfer oldu.

2013 yılında Arsenal tarafından denendi. Topçular ile 2013 yılında Lion City Cup adlı organizasyonda forma giydi. Bu turnuva sonrasında Chelsea'den iki yıllık teklif alan Faiq, Londra ekibini reddederek 3 yıllık sözleşme sunan Leicester City'e transfer oldu.

Faiq'in babası Jefri Bolkiah, 50.yaş gününde Micheal Jackson'ı getirerek konser verdirtti. Jefri Bolkiah'ın Michael Jackson'a bu konser için 17 milyon Euro ödediği belirtiliyor.

Daha önce Four Four Two'ya röportaj veren genç futbolcu şöyle konuşmuştu:

  • "Kendimi bildiğimden bu yana futbol oynuyorum. Sahada olmak ve topu ayaklarımda hissetmek benim için her zaman keyif oldu. Ailem sürekli olarak yanımda oldu ve hayallerimin peşinden koşmamı destekledi. "Onlar hem fiziksel hem de psikolojik açıdan beni eğitti. Rol modelimin onlar olduğunu söylemem gerekiyor."