Rüştü Reçber'den çarpıcı Cocu sözleri

​Rüştü Reçber'den çarpıcı Cocu sözleri
​Rüştü Reçber'den çarpıcı Cocu sözleri

Fenerbahçe ve Milli Takım'ın eski kalecilerinden Rüştü Reçber bir dönem birlikte top koşturduğu Cocu hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe, Beşiktaş ve A Milli Takım'ın kalesini koruyan eski futbolcu Rüştü Reçber, sarı-lacivertli kulübün yeni teknik direktörü hakkında konuştu. Cocu ile Barcelona'da bir süre birlikte oynayan Reçber, sarı-lacivertli yönetimin doğru bir tercih yaptığını vurguladı.

İşte Rüştü Reçber'in Hürriyet'te yer alan o açıklamalarının dikkat çeken bölümü:

2003-2004 sezonunda Cocu ve Rüştü Reçber Barcelona forması giydi.
2003-2004 sezonunda Cocu ve Rüştü Reçber Barcelona forması giydi.

Öncelikle çok sesiz ve sakindir. Cocu’nun en büyük özelliklerinden biri de her zaman ciddi olmasıdır. Soğukkanlıdır. Çok az güler. Yapısı bu. Futbol haricinde de bu tarzdı. Çizgisini hiç bozmaz. Kampta, idmanda, saha içinde, dışında ve özel hayatında hep aynıdır. Bu izleri taşır. Oyun görüşü ve anlayışı nettir. Onun futbol seviyesi bellidir. Bunu da net hissettirir. İşini layıkıyla yapar.

"Ona laf geçiremezsiniz"

Şunu net olarak söyleyebilirim ki, Cocu çok mantıklıdır. Her şeyi en ince detayına kadar tartar. Akıllıdır ve aklını kullanarak hareket etmeyi bilir, bunu da yapar. Sağlam adım atan bir yapısı var. Cocu’ya bir kere asla ve asla kolay kolay laf geçiremezsiniz. O yapıda biri değildir. Duruşuyla, konuşmasıyla, fikirleriyle her yönüyle çok düzgündür.

"Fenerbahçe'yi şampiyonluklara taşır"

  • Fenerbahçe’yi şampiyon ve şampiyonluklara taşıyacak kadro oluşumunu yapacaktır Cocu. Ancak, aynı zamanda da geleceğin temellerini atmada da rolü olacaktır. Bu çok önemli Fenerbahçe açısından. Beh şahsen tanıdığım Cocu’nun bu işleri yapabilecek birikime ve olgunluğa sahip olduğunu düşünüyorum. Bunu tartışmam bile. Burada temel nokta gösterilecek sabır ve kendisine tanınacak zamandır. Comolli ve Cocu ülke futbolumuzu da dizayn etmede bu çizgide görev alacaklardır. Evet belki biraz iddialı oluyorum ama bu görüşlerimi yıllar sonra anlayacaklar.