Rusya'da sahanın en iyisi Ozan Kabak

Ozak Kabak rakibinin oyundan düşürüyor.
Ozak Kabak rakibinin oyundan düşürüyor.

Temsilcimiz Galatasaray'ın Lokomotiv Moskova karşısında aldığı mağlubiyetle Şampiyonlar Ligi'ne veda ettiği maçta Ozan Kabak adeta parladı. Takımının kötü oyununa rağmen sahaya kazanma arzusunu yansıtan genç isim, sahanın en iyisi olmayı başardı.

UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu beşinci hafta maçında Lokomotiv Moskova’ya 2-0 mağlup olmasının ardından Devler Ligi’ne veda eden Galatasaray’da yalnızca Ozan Kabak otoriteler ve taraftarlar tarafından eleştirilmedi.

Rus ekibi karşısında girdiği 18 ikili mücadelenin 14’ünü kazanan Ozan Kabak, 5 de top kaparak sarı kırmızılı ekip adına sahanın tartışmasız en iyi ismi oldu. Kalesinden 4 tehlikeli pozisyonu uzaklaştırmayı da başaran Ozan Kabak, 2 de şut girişimiyle rakip kalede gol aramayı ihmal etmedi.

Verile ve ilgili görsel, Opta'nın resmi Twitter hesabından alınmıştır.
Verile ve ilgili görsel, Opta'nın resmi Twitter hesabından alınmıştır.
  • En fazla ikili mücadele kazanan oyuncu.
  • En fazla top kapan oyuncu.
  • En fazla top uzaklaştıran oyuncu.

Ozan Kabak’ın bu etkili oyunu otoriteler ve taraftarların gözünden kaçmadı. Yayıncı kuruluş yorumcusu Erman Özgür, Moskova’da oynanan maçta sahanın en iyisinin Ozan Kabak olduğunu ifade etti.

Öte yandan Tivibu Spor yorumcusu Ali Ece de, “Galatasaray'ın gruptan çıkma şansını kaybettiği Lokomotiv Moskova deplasmanı hatırlandığında sahada sadece Ozan Kabak anlatılacak” sözleriyle genç oyuncunun performansını övdü.

Ozan Kabak rakibiyle girdiği ikili mücadelede vücudunu kullanıyor.
Ozan Kabak rakibiyle girdiği ikili mücadelede vücudunu kullanıyor.

OZAN KABAK, LOKOMOTIV MOSKOVA MAÇINDAN SONRA NE DEDİ?

  • “Bu soğuk havada, yabancı bir iklimde maça iyi başladık aslında. Bu maçı alıp şanssızlığı bitirmek istiyorduk ama olmadı. Çok üzgünüz. İnşallah iç saha maçında Porto'yu yenip UEFA Avrupa Ligi'ne devam edeceğiz.”
Bu gönderiyi Instagram'da gör

🇹🇷 Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'ne veda etti.

gzt Spor (@gztspor)'in paylaştığı bir gönderi ()