Sabri Reyiz’in adını tarihe altın harflerle yazdıran o an!

Sabri Reyiz’in adını tarihe altın harflerle yazdıran o an!
Sabri Reyiz’in adını tarihe altın harflerle yazdıran o an!

Galatasaray’ın eski futbolculardan Sabri Sarıoğlu namı-ı diğer Sabri Reyiz’in adını tarihe yazdıran o anı hatırlıyor musunuz? İşte Sabri Sarıoğlu ve meslektaşlarının başına gelen en ilginç sakatlıklar…

Gençlerin en çok özendiği mesleklerden biri hiç kuşkusuz futbolculuk… Maddi getirisi son derece iyi olan futbolun en büyük belası ise sakatlık. Futbolcular için yaşanan sakatlıklar hem maddi hem de manevi birçok kayba neden olur.

Bazı sakatlıklar futbolcuların kariyerlerini noktalamasına bile sebep olur….

Ancak futbolcular yalnızca yeşil sahalarda rakipleriyle çarpıştıkları için ya da yere yanlış bastıkları için sakatlanmaz.

İşte karşınızda futbolcuların yaşadığı en ilginç sakatlıklar…

Javier Hernandez
Şimdilerde Premier Lig ekibi West Ham United’ta forma giyen Meksikalı golcü Javier Hernandez ilginç sakatlık yaşayan futbolculardan yalnızca biri… O dönemde Bundesliga ekibi Bayer Leverkusen forması giyen Hernandez evinde merdivenden düşerek sağ elini çatlattı.
Javier Hernandez Şimdilerde Premier Lig ekibi West Ham United’ta forma giyen Meksikalı golcü Javier Hernandez ilginç sakatlık yaşayan futbolculardan yalnızca biri… O dönemde Bundesliga ekibi Bayer Leverkusen forması giyen Hernandez evinde merdivenden düşerek sağ elini çatlattı.
Gregory Coupet
Kariyerini 2011’de sonlandıran Fransız file bekçisi Gregory Coupet ilginç kazaları adeta mıknatıs gibi üzerine çekiyordu. Bir idmanda kale ağlarına takılarak sakatlanan Coupet bu olayın iki hafta sonrasında ise evinde sakatlandı. Fransız kaleci evinde raf monte ederken elini kesti ve bir süre formasından uzak kaldı.
Gregory Coupet Kariyerini 2011’de sonlandıran Fransız file bekçisi Gregory Coupet ilginç kazaları adeta mıknatıs gibi üzerine çekiyordu. Bir idmanda kale ağlarına takılarak sakatlanan Coupet bu olayın iki hafta sonrasında ise evinde sakatlandı. Fransız kaleci evinde raf monte ederken elini kesti ve bir süre formasından uzak kaldı.
David Beckham
İlginç sakatlıklardan nasibini alan bir diğer isimse David Beckham… 2003 yılında Manchester United'ın Federasyon Kupası'nda Arsenal'e mağlup olduğu maçın ardından Sir Alex Ferguson sinirlerine hakim olamadı. Ferguson’un tekmelediği krampon Beckham'a isabet etti ve ünlü futbolcunun kaşını yardı.
David Beckham İlginç sakatlıklardan nasibini alan bir diğer isimse David Beckham… 2003 yılında Manchester United'ın Federasyon Kupası'nda Arsenal'e mağlup olduğu maçın ardından Sir Alex Ferguson sinirlerine hakim olamadı. Ferguson’un tekmelediği krampon Beckham'a isabet etti ve ünlü futbolcunun kaşını yardı.
Sabri Sarıoğlu
2013-2014 sezonunun 20. haftasında Galatasaray, Eskişehirspor ile karşı karşıya geldi. Maçın 6. dakikasında Burak Yılmaz attığı golle Cim-Bom’u öne geçirdi. Galatasaraylı futbolcuların gol sevincini coşkuyla yaşadığı sırada Telles’in çenesi Sabri’ye çarptı. Herkes gol sevincini yaşarken Sabri’nin başına dikiş atıldı.
Sabri Sarıoğlu 2013-2014 sezonunun 20. haftasında Galatasaray, Eskişehirspor ile karşı karşıya geldi. Maçın 6. dakikasında Burak Yılmaz attığı golle Cim-Bom’u öne geçirdi. Galatasaraylı futbolcuların gol sevincini coşkuyla yaşadığı sırada Telles’in çenesi Sabri’ye çarptı. Herkes gol sevincini yaşarken Sabri’nin başına dikiş atıldı.
Rio Ferdinand 
Uzun yıllar Manchester United forması giyen Rio Ferdinand yeşil sahada değil evinde sakatlandı. Başarılı futbolcu evinde televizyon izlerken uzun süre bacaklarını uzattığı için tendonlarından sakatlandı. Ferdinand, 2015 yılında kariyerine nokta koydu.
Rio Ferdinand Uzun yıllar Manchester United forması giyen Rio Ferdinand yeşil sahada değil evinde sakatlandı. Başarılı futbolcu evinde televizyon izlerken uzun süre bacaklarını uzattığı için tendonlarından sakatlandı. Ferdinand, 2015 yılında kariyerine nokta koydu.
Ronaldo
Bir zamanlar dünyanın en meşhur isimlerden biri olan Ronaldo yaşadığı düşüşün ardından ülkesinin yolunu tuttu. 2009’da Corinthians’la maça çıkan Ronaldo, gözüne mikrofon çarpmasının ardından sakatlandı.
Ronaldo Bir zamanlar dünyanın en meşhur isimlerden biri olan Ronaldo yaşadığı düşüşün ardından ülkesinin yolunu tuttu. 2009’da Corinthians’la maça çıkan Ronaldo, gözüne mikrofon çarpmasının ardından sakatlandı.
Milan Rapaic
Bir zamanlar Fenerbahçe forması giyen Milan Rapaic de yaşadığı sakatlıkla tarihe geçen isimlerden biri… Rapaic, Hajduk Split’te oynadığı dönemde gözüne uçak bileti girdiği için sezon öncesi kampını kaçırdı.
Milan Rapaic Bir zamanlar Fenerbahçe forması giyen Milan Rapaic de yaşadığı sakatlıkla tarihe geçen isimlerden biri… Rapaic, Hajduk Split’te oynadığı dönemde gözüne uçak bileti girdiği için sezon öncesi kampını kaçırdı.
David James
2015’te emekli olan David James, bilgisayar oyunu oynarken baş parmağından sakatlandı. Bu sakatlık nedeniyle James uzun süre formasından uzak kaldı.
David James 2015’te emekli olan David James, bilgisayar oyunu oynarken baş parmağından sakatlandı. Bu sakatlık nedeniyle James uzun süre formasından uzak kaldı.
Ever Banega
Şimdilerde Sevilla forması giyen Ever Banega, 2011-2012 sezonunda saha dışında sakatlandı. O dönemde Valencia forması giyen Banega bir benzin istasyonunda sakatlandı. El frenini çekmeden aracından inen Banega’nın ayağının üzerinden kendi otomobili geçti. Ayak bileği kırılan Banega 6 ay sahalardan uzak kaldı.
Ever Banega Şimdilerde Sevilla forması giyen Ever Banega, 2011-2012 sezonunda saha dışında sakatlandı. O dönemde Valencia forması giyen Banega bir benzin istasyonunda sakatlandı. El frenini çekmeden aracından inen Banega’nın ayağının üzerinden kendi otomobili geçti. Ayak bileği kırılan Banega 6 ay sahalardan uzak kaldı.
Semih kaya
Sparta Prag'ta forma giyen Semih Kaya, 2014'te yaşadığı sakatlık nedeniyle bıçak altına yattı. O dönemde Galatasaray forması giyen Semih'in gözüne mangal yaparken köz sıçradı.
Semih kaya Sparta Prag'ta forma giyen Semih Kaya, 2014'te yaşadığı sakatlık nedeniyle bıçak altına yattı. O dönemde Galatasaray forması giyen Semih'in gözüne mangal yaparken köz sıçradı.