Bayern Münih CEO'sundan Sacha Boey itirafı

Sacha Boey
Sacha Boey

Galatasaray'dan Bayern Münih'e transferi resmen duyurulan Sacha Boey, imza sonrası ilk açıklamasını yaptı.

Bayern Münih'in Galatasaray'dan 30 milyon euro bonservis bedeli ve 5 milyon euro bonus ile kadrosuna kattığı Sacha Boey, bu transferin kendisi için bir hayalin gerçekleşmesi anlamına geldiğini söyledi.

"ONUR DUYUYORUM"

Yeni takımına 4.5 yıllık imzayı attıktan Bayern'in resmi internet sitesine konuşan Boey, "FC Bayern gibi küresel bir kulüpte oynayabildiğim için onur duyuyorum. Yeni takımımı ve gelecekte bu harika oyuncularla oynamayı gerçekten sabırsızlıkla bekliyorum. Ben hücum odaklı bir savunma oyuncusuyum, savunmada olduğum kadar hücumda da yer almakta rahatım." ifadelerini kullandı.


"Bize karşı güçlü performans sergiledi"

Bayern Münih CEO'su Jan-Christian Dreesen, Fransız sağ bekin transferini gerçekleştirmelerinde, Boey'in Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray ile oynadıkları maçlardaki performansının etkili olduğunu vurguladı ve "Sacha Boey gibi büyük potansiyele sahip genç bir oyuncuyu uzun vadeli kadromuza kattığımız için mutluyuz. Bize karşı oynadığı iki Şampiyonlar Ligi maçında da güçlü bir performans sergiledi. Bu, kadromuzu sadece genişlik açısından değil aynı zamanda kalite açısından da güçlendirdiğimiz anlamına geliyor." diye konuştu.

"Savunma kalitemizi artıracak"

Bayern Münih Sportif Direktörü Christoph Freund'un, Sacha Boey hakkındaki sözleri ise şöyle:

"Sacha Boey, her maçta çok fazla kilometre kat eden ve müdahaleden korkmayan çok hızlı ve fiziksel olarak güçlü bir sağ bek. Galatasaray'da taraftarların mutlak favorisiydi ve yıllar içinde çok iyi bir gelişme gösterdi, Şampiyonlar Ligi tecrübesine sahip ve geçen sezon Galatasaray ile şampiyon olmuştu. Savunma kalitemizi artıracak."