Sağ ayağında ayakkabı olmayan atlet finale kaldı

Sağ ayağında ayakkabı olmayan atlet finale kaldı
Sağ ayağında ayakkabı olmayan atlet finale kaldı

2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nda üç bin metre engelli yarışında mücadele eden Etiyopyalı atlet Etenesh Diro, yarışı sağ ayağında ayakkabı olmadan bitirdi.

Türkiye adına Özlem Kaya, Tuğba Güvenç ve Meryem Akdağ'ın yarıştığı 3000 m engelli maratonunda mücadele eden Etiyopyalı sporcu Etenesh Diro büyük bir şanssızlık yaşadı.

Uzun yıllar unutulmayacak

                                    
                                    Rio Olimpiyatları'nda uzun yıllar unutulmayacak bir olay yaşandı. Kadınlar 3 bin metre engelli branşında gerçekleştirilen yarış sırasında Etiyopyalı atlet Etenesh Diro, şanssız bir an yaşadı.
Uzun yıllar unutulmayacak Rio Olimpiyatları'nda uzun yıllar unutulmayacak bir olay yaşandı. Kadınlar 3 bin metre engelli branşında gerçekleştirilen yarış sırasında Etiyopyalı atlet Etenesh Diro, şanssız bir an yaşadı.
Ayakkabısı ayağından çıktı

                                    
                                    Yarış sırasında yere düşen sporcular Diro'nun sağ ayakkabısının ayağından çıkmasına neden oldu.
Ayakkabısı ayağından çıktı Yarış sırasında yere düşen sporcular Diro'nun sağ ayakkabısının ayağından çıkmasına neden oldu.
Çorapla koşmaya karar verdi 

                                    
                                    Hızlıca ayakkabısını giymeye çalışan Diro, ayakkabısının ezildiğini fark etti. Bunun üzerine ayakkabısını kenara atan Etiyopyalı çorapla koşmak istedi. Birkaç adım ilerleyen Diro, çorabını da çıkartıp attı.
Çorapla koşmaya karar verdi Hızlıca ayakkabısını giymeye çalışan Diro, ayakkabısının ezildiğini fark etti. Bunun üzerine ayakkabısını kenara atan Etiyopyalı çorapla koşmak istedi. Birkaç adım ilerleyen Diro, çorabını da çıkartıp attı.
24. sırada tamamladı

                                    
                                    Finişe tek ayağı çıplak olarak gelen Diro, 24. oldu. 25 yaşındaki sporcu 2012 Londra Olimpiyatları'nda 5. olmuştu. Bu nedenle Diro, 2016 Rio'da ülkesinin en büyük madalya umutlarından biriydi.
24. sırada tamamladı Finişe tek ayağı çıplak olarak gelen Diro, 24. oldu. 25 yaşındaki sporcu 2012 Londra Olimpiyatları'nda 5. olmuştu. Bu nedenle Diro, 2016 Rio'da ülkesinin en büyük madalya umutlarından biriydi.
Sakinleştirmeye çalıştılar

                                    
                                    Aldığı sonuç nedeniyle 3000 m su engelli finaline çıkamayacak olan atleti, antrenörü sakinleştirmeye çalıştı.
Sakinleştirmeye çalıştılar Aldığı sonuç nedeniyle 3000 m su engelli finaline çıkamayacak olan atleti, antrenörü sakinleştirmeye çalıştı.
İtirazlar sonuç verdi

                                    
                                    Ancak yapılan itirazlar hakemlerce değerlendirildi ve Etiyopyalı sporcunun finalde koşmasına karar verildi.
İtirazlar sonuç verdi Ancak yapılan itirazlar hakemlerce değerlendirildi ve Etiyopyalı sporcunun finalde koşmasına karar verildi.
Bikila gibi koştu!

                                    
                                    Etenesh Diro'nun azmi ise akıllara 1960 Roma Olimpiyatları sırasında çıplak ayakla koşan vatandaşı Abebe Bikila'yı getirdi.
Bikila gibi koştu! Etenesh Diro'nun azmi ise akıllara 1960 Roma Olimpiyatları sırasında çıplak ayakla koşan vatandaşı Abebe Bikila'yı getirdi.
Bir ilki başardı

                                    
                                    Abebe Bikila, Olimpiyat Oyunları tarihinde altın madalya kazanan ilk siyahi sporcudur.
Bir ilki başardı Abebe Bikila, Olimpiyat Oyunları tarihinde altın madalya kazanan ilk siyahi sporcudur.
Hafızalarda yerini koruyor

                                    
                                    1960 Roma Oyunları'nda finişe çıplak ayaklarıyla gelen sporcunun görüntüsü halen hafızalarda yerini koruyor.
Hafızalarda yerini koruyor 1960 Roma Oyunları'nda finişe çıplak ayaklarıyla gelen sporcunun görüntüsü halen hafızalarda yerini koruyor.
Ayakkabı hızını düşürdü

                                    
                                    Bikila, Roma'ya gelene kadar katıldığı yarışlarda ve antrenmanlarda sürekli olarak çıplak ayakla koşuyordu. Olimpiyat oyunlarında mücadele edecek olan sporcuya, spor ayakkabı giymesi gerektiği bildirilmişti. Ardından bir süre spor ayakkabı ile antrenman yapan Bikila, ayakkabının hızını düşürdüğünü fark etti.
Ayakkabı hızını düşürdü Bikila, Roma'ya gelene kadar katıldığı yarışlarda ve antrenmanlarda sürekli olarak çıplak ayakla koşuyordu. Olimpiyat oyunlarında mücadele edecek olan sporcuya, spor ayakkabı giymesi gerektiği bildirilmişti. Ardından bir süre spor ayakkabı ile antrenman yapan Bikila, ayakkabının hızını düşürdüğünü fark etti.
Ayakkabıya uyum sağlayamadı

                                    
                                    Etiyopyalı yetkililerle Bikila, Roma'da ayağına uygun ayakkabı aradı. Ancak sporcunun ayak tabanının tamamı çok sert bir nasır katmanıyla kaplıydı. Bu nedenle sporcu giydiği tüm ayakkabılarla sorun yaşadı. Kimi zaman ayakları su topladı, kimi zaman da kanadı.
Ayakkabıya uyum sağlayamadı Etiyopyalı yetkililerle Bikila, Roma'da ayağına uygun ayakkabı aradı. Ancak sporcunun ayak tabanının tamamı çok sert bir nasır katmanıyla kaplıydı. Bu nedenle sporcu giydiği tüm ayakkabılarla sorun yaşadı. Kimi zaman ayakları su topladı, kimi zaman da kanadı.
Büyük bir başarı elde etti

                                    
                                    Yaşanan gelişmelerin ardından sporcunun çıplak ayakla koşmasına onay çıktı. Kariyerindeki en büyük organizasyona çıkan Bikila, hem ülkesine altın madalya getirdi hem de bir siyahi olarak tarihe geçti.
Büyük bir başarı elde etti Yaşanan gelişmelerin ardından sporcunun çıplak ayakla koşmasına onay çıktı. Kariyerindeki en büyük organizasyona çıkan Bikila, hem ülkesine altın madalya getirdi hem de bir siyahi olarak tarihe geçti.
41 yaşında vefat etti

                                    
                                    Bikila, 25 Ekim 1973 yılında henüz 41 yaşındayken beyin kanaması nedeniyle yaşama gözlerini yumdu. Ünlü atletin cenaze törenine yetmiş beş bin kişi katıldı.
41 yaşında vefat etti Bikila, 25 Ekim 1973 yılında henüz 41 yaşındayken beyin kanaması nedeniyle yaşama gözlerini yumdu. Ünlü atletin cenaze törenine yetmiş beş bin kişi katıldı.