Sahayı sis bastı! Kırmızı kart gören futbolcu oyundan çıkmadı

​Sahayı sis bastı! Kırmızı kart gören futbolcu oyundan çıkmadı
​Sahayı sis bastı! Kırmızı kart gören futbolcu oyundan çıkmadı

Arsenal ile Dinamo Moskova arasında 1945 yılında oynanan hazırlık maçı birbirinden ilginç olaylara sahne oldu.

Teknolojinin gelişimi hiç kuşkusuz spor müsabakaları için son derece önemli oldu. Zaman ilerledikçe de yepyeni teknolojiler sayesinde profesyonel branşlar büyük bir gelişim gösterecek. Teknolojinin sporla iç içe geçmiş olması çoğu zaman tartışılıyor. Aslına bakılırsa; teknolojinin hayatımızda ele geçirmediği bir şey kalmadı.

Milyon dolarlık gelirler

Teknolojik gelişimin çok geride kaldığı yıllarda özellikle futbol daha sıcaktı. Söz konusu yıllarda oynanan maçlarda sahaya çıkan isimler daha yürektendi. Bu durumu elbette tek başına teknolojiye dayandıramayız. Futbolun profesyonellik kapsamında ele alınmasının sebebi ise kuşkusuz milyon dolarların havalarda uçuyor olması…

Bir zamanlar…

Futbolun teknoloji ve parayla harmanlanmadığı yıllardan sevimli bir anıyla gününüze neşe katmak istiyorsanız; bu haber tam da size göre….

Sisin gizemi

Maç öncesi başlayan sis karşılaşma sırasında etkisini gösterince ilginç olaylar yaşandı.
Maç öncesi başlayan sis karşılaşma sırasında etkisini gösterince ilginç olaylar yaşandı.

Takvimler 1 Kasım 1945’i gösterdiğinde Arsenal ile Dinamo Moskova, Londra’da bulunan White Hart Lane’de karşı karşıya geldi. Karşılaşma oynandığı sırada birden sis çöktü. Statta göz gözü görmüyordu. Yapılan tüm uyarılara rağmen hakem maçı tatil etmedi. İki takım da sisin ‘gizem’inden fazlasıyla yararlandı. Böylelikle bu hazırlık maçı tarihe altın harflerle yazıldı.

15’e 11 oynadılar

Dinamo Moskova oyuncu değişikliği yapmaya karar verdi. Hakemin düdüğü ile değişiklik gerçekleşti. Ancak bu duruma tam bir değişiklik denemez. Çünkü yedek kulübesinden oyuna futbolcu giriyor ama sahadan kenara kimse gitmiyordu. Maç sonunda Dinamo Moskovalı futbolcular bir ara sahada 15 kişi olduklarını bile söyledi. Elbette bu durumu sis nedeniyle hakem bir türlü göremedi ve yapılan hileyi kaçırdı.

Kırmızı işe yaramadı

Yoğun sis futbolcuların hile yapmasına olanak sağladı.
Yoğun sis futbolcuların hile yapmasına olanak sağladı.

Bir pozisyonda hakem kırmızı kartına başvurdu. Arsenalli futbolcu saha kenarına kadar gitti ancak hakem görüş alanından çıkınca yeniden oyuna devam etti.

Kör dövüşü

Sahada tam anlamıyla bir kör dövüşü oluyordu. Futbolcular göremedikleri topun peşinde koşuyordu. Hakem de yalnızca burnunun ucundaki pozisyonlara müdahale edebiliyordu.

Taraftar oyuna girdi

Bir ara Arsenal’in kalecisi, kale direğini görmedi ve başını çarpıp baygınlık geçirdi. Kaleci bayılınca da kaleye bir taraftar geçti. Güç bela oynanan mücadeleyi Arsenal 4-3 kaybetti.

Bu olayın üzerinden uzun yıllar geçmiş olsa da söz konusu karşılaşma Arsenalli taraftarların hafızasından silinmedi.