Şaka değil gerçek! Bir maçta tamı tamına 149 gol atıldı

​Şaka değil gerçek! Bir maçta tamı tamına 149 gol atıldı
​Şaka değil gerçek! Bir maçta tamı tamına 149 gol atıldı

Futbol sahalarında bazen imkansıza yakın sonuçlar çıkabiliyor. İşte şimdiye kadar oynanan ve sonucu duyanları hayrete düşüren beş karşılaşma…

Futbol, tüm dünyada ki en popüler spor branşıdır… Bir futbolsever için karşılaşmanın oynandığı lig değil sahadaki iyi oyun ve alınan sonuç önemlidir.

Tadı-tuzu olmaz

Tuzsuz bir yemek nasıl ki yavan olur aynı şey futbol için de geçerlidir. Golsüz bir maçın da tadı-tuzu olmaz. Taraftarlar takımlarının daima sahadan farklı sonuçlarla ayılmasını arzu eder.

Süper Lig’in devleri

Farklı skor denildiği zaman ise akıllara üç aşağı beş yukarı aynı netice gelir. Yalnızca sezon öncesi yapılan hazırlık maçlarında amatör takımlarla karşılaşan Süper Lig’in devlerinin aldığı 10 gol ve üstü sonuçlar çok farklı neticeler olarak değerlendirilir.

İnanmakta zorlanabilirsiniz

Ancak futbol tarihi boyunca yeşil sahalarda öyle sonuçlar çıktı ki siz de öğrendiğinizde inanmakta zorluk çekeceksiniz.

İşte en farklı skorla biten futbol maçları;

SOE-Adema: 149-0

                                    Takvimler 31 Ekim 2002'yi gösteriyordu. Madagaskar Ligi'nde Stade Olympique de l'Emyrne (SOE) ile Adema şampiyonluk maçına çıktı. Şampiyonluk play-off maçları sonucunda belli oluyordu. İki ekibin karşı karşıya geldiği ilk maçta SOE 2-1 öndeyken hakemin verdiği tartışmalı kararın ardından Adema kullandığı penaltıyla skoru 2-2'ye getirdi. Böylelikle SOE şampiyonluk şansını yitirdi. Turun ikinci maçı böylelikle formaliteye döndü. Hakemi ve federasyonu protesto etmek isteyen SOE'li futbolcular her santra vuruşunda topu kendi ağlarına gönderdi ve maç 149-0 sona erdi. Olayın ardından Madagasgar Futbol Federasyonu, SOE teknik direktörüne 3 yıl futboldan men cezası verdi. Yine o dönemde SOE’da forma giyen futbolcular Mamisoa Razafindrakoto, Manitranirina Andrianiaina, Nicolas Rakotoarimanana ve Dominique Rakotonandrasana'ya 1'er yıl men cezası verdi. Ancak iki ekip arasında oynanan ilk maçı yöneten hakeme ceza verilmedi.  Karşılaşma Guinness Rekorlar Kitabı’na da girmiş durumda.
SOE-Adema: 149-0 Takvimler 31 Ekim 2002'yi gösteriyordu. Madagaskar Ligi'nde Stade Olympique de l'Emyrne (SOE) ile Adema şampiyonluk maçına çıktı. Şampiyonluk play-off maçları sonucunda belli oluyordu. İki ekibin karşı karşıya geldiği ilk maçta SOE 2-1 öndeyken hakemin verdiği tartışmalı kararın ardından Adema kullandığı penaltıyla skoru 2-2'ye getirdi. Böylelikle SOE şampiyonluk şansını yitirdi. Turun ikinci maçı böylelikle formaliteye döndü. Hakemi ve federasyonu protesto etmek isteyen SOE'li futbolcular her santra vuruşunda topu kendi ağlarına gönderdi ve maç 149-0 sona erdi. Olayın ardından Madagasgar Futbol Federasyonu, SOE teknik direktörüne 3 yıl futboldan men cezası verdi. Yine o dönemde SOE’da forma giyen futbolcular Mamisoa Razafindrakoto, Manitranirina Andrianiaina, Nicolas Rakotoarimanana ve Dominique Rakotonandrasana'ya 1'er yıl men cezası verdi. Ancak iki ekip arasında oynanan ilk maçı yöneten hakeme ceza verilmedi. Karşılaşma Guinness Rekorlar Kitabı’na da girmiş durumda.
Arbroath-Bon Accord: 36-0

                                    Tarihe geçen bir diğer maç ise 12 Eylül 1885'te oynandı. İskoçya Kupası 1. Tur maçında Arbroath ile Bon Accord karşı karşıya geldi. Ancak söz konusu bu eşleşmede bir gariplik vardı. Çünkü final maçına çıkanlardan biri futbol diğeri kriket takımıydı. Aslında Arbroath, İskoçya Kupası'nda Orion ile karşılaşacaktı. Federasyon eşleşmeleri karıştırınca Arbroath, kriket takımı Bon Accord ile karşı karşıya geldi. Hal böyle olunca da maç 36-0 sona erdi.
Arbroath-Bon Accord: 36-0 Tarihe geçen bir diğer maç ise 12 Eylül 1885'te oynandı. İskoçya Kupası 1. Tur maçında Arbroath ile Bon Accord karşı karşıya geldi. Ancak söz konusu bu eşleşmede bir gariplik vardı. Çünkü final maçına çıkanlardan biri futbol diğeri kriket takımıydı. Aslında Arbroath, İskoçya Kupası'nda Orion ile karşılaşacaktı. Federasyon eşleşmeleri karıştırınca Arbroath, kriket takımı Bon Accord ile karşı karşıya geldi. Hal böyle olunca da maç 36-0 sona erdi.
Berceni-Buftea: 31-0

                                    28 Ağustos 2012'de Romanya Kupası 4. Tur maçında Berceni ile Buftea takımları karşı karşıya geldi. Konuk ekip Buftea kupa maçını hafife aldı ve sahaya 19 yaşının altındaki futbolcularla çıktı. Rakibi hafife alan Buftea sahadan 31-0 gibi çok net bir mağlubiyetle ayrıldı.
Berceni-Buftea: 31-0 28 Ağustos 2012'de Romanya Kupası 4. Tur maçında Berceni ile Buftea takımları karşı karşıya geldi. Konuk ekip Buftea kupa maçını hafife aldı ve sahaya 19 yaşının altındaki futbolcularla çıktı. Rakibi hafife alan Buftea sahadan 31-0 gibi çok net bir mağlubiyetle ayrıldı.
Beşiktaş-Adana Demirspor

                                    Türkiye'de ise en farklı sonuç 1989-1990 sezonunda yaşandı. Beşiktaş, o dönemki ismiyle 1. Futbol Ligi'nde Adana Demirspor'u 10-0 mağlup etti. İstanbul'da oynanan mücadelede fileleri 10 kez havalandıran Beşiktaş halen bir maçta en çok gol atan takım unvanını koruyor. Karşılaşmada Ali Gültiken (4), Feyyaz Uçar (3) ve Metin Tekin (3) fileleri havalandırdı.
Beşiktaş-Adana Demirspor Türkiye'de ise en farklı sonuç 1989-1990 sezonunda yaşandı. Beşiktaş, o dönemki ismiyle 1. Futbol Ligi'nde Adana Demirspor'u 10-0 mağlup etti. İstanbul'da oynanan mücadelede fileleri 10 kez havalandıran Beşiktaş halen bir maçta en çok gol atan takım unvanını koruyor. Karşılaşmada Ali Gültiken (4), Feyyaz Uçar (3) ve Metin Tekin (3) fileleri havalandırdı.