Saka'dan deprem bölgesine yardım

Bukayo Saka
Bukayo Saka

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Arsenal'da forma giyen Bukayo Saka, şubat ayında meydana gelen ve "asrın felaketi" olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli depremlerden zarar gören ailelere destek verdi.

İngiltere futbolunun harika çocuğu Bukayo Saka, Türkiye'deki depremi unutmadı. Saka, Kahramanmaraş merkezli depremlerde maddi ve manevi zarar gören ailelere destek verdi.

26 ailenin barınma masraflarını karşıladı

İngiliz basınında yer alan haberlere göre, yardım kuruluşu "Big Shoe" ile çalışan 21 yaşındaki futbolcu, afetten etkilenen 26 ailenin barınma masraflarını karşıladı.

Saka, geçen yıl da Nijerya'daki 120 çocuğun ameliyat masraflarını üstlenmişti.

"Benim için çok şey ifade ediyor..."

Haberde Saka'nın şu sözlerine yer verildi: "Sosyal medyada ve televizyonda yıkıcı haberleri gördüm ve bu trajediden etkilenen insanlara yardım etmek istedim. Başının üzerinde çatısı olan herkes kendini şanslı sayabilir. Felaket, bu insanların sahip oldukları her şeyi ellerinden aldı. Yardım edebilmek benim için çok şey ifade ediyor." ifadeleri yer aldı.

  • Arsenal ile çok formda bir sezon geçiren Saka, Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde iki gün önce karşılaştıkları Kuzey Makedonya karşısında İngiltere formasıyla "hat-trick" yaptı.